Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cercetătorii cred că au descoperit factorul care declanșează Parkinsonul. Una dintre cele mai crunte boli, care afectează mai ales persoanele în vârstă, Parkinsonul ar putea fi cauzat de…sistemul digestiv. Un studiu efectuat de mai mulți oameni de știință americani, citați de BBC, arată că afecțiunea neurologică ar putea avea ca pornire …apendicele. În cercetare se arată că oamenii care au suferit o intervenție chirurgicală de îndepărtare a apendicelui sunt mai puțin supuși riscului de a se îmbolnăvi de Parkinson. Asta pentru că apendicele, despre care multă vreme s-a crezut că este total inutil în organismal uman, ar conține substanțe care ucid celulele din creier.

Studiul, publicat in Science Translational Medicine, a arătat că riscul de Parkinsons a fost cu 20% mai mic în cazul persoanelor care și-au eliminat apendicele.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au verificat dosarele medicale a peste 1.7 milioane de americani cu vârsta peste 50 de ani.

În Parkinson, proteinele toxice se acumulează în creier pentru a ucide nervii, în special cei legați de mișcare. Boala, care este incurabilă, afectează cel puțin 70.000 de români.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.