Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tensiunile din coaliția PSD- ALDE ating cote tot mai ridicate și ele nu vizează doar remanierea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe care Dragnea îl vrea plecat dar Tăriceanu a ridicat o adevărată cetate în jurul lui.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, miercuri, că iși dorește o întâlnire cu președintele PSD, Liviu Dragnea, și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, după ce liderul PSD a declarat că se va face o nouă rectificare bugetară, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Îl vom chema pe ministrul de Finanțe să ne facă o prezentare a execuției bugetare de până acum. Eu nu stau să iau informații decât de la sursă. La nivelul coaliției așa e normal să se întâmple și așa se va întâmpla.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a votat, miercuri, împotriva moţiunii simple depuse contra lui Tudorel Toader, cu toate că în ultimele săptămâni l-a criticat de mai multe ori pe ministrul Justiţiei, amintește ADEVĂRUL. Toţi PSD-iştii prezenţi în sala de plen la votul moţiunii simple împotriva lui Tudorel Toader au votat pentru susţinerea ministrului Justiţiei. Şi deputaţii ALDE au mers alături de Tudorel Toader, precum şi aleşii UDMR.

Soarta acesteia ar fi trebuit însă să fie alta, conform unor aranjamente de culise. Cum Dragnea l-ar vrea musai plecat pe Toader de la Ministerul Justiţiei, moţiunea trebuia să treacă cu ajutorul deputaţilor PSD, cu condiţia ca votul să fie secret, anunță JURNALUL NAȚIONAL. “Ocazia” s-a ivit marţi seară, la dezbaterea moţiunii, când deputatul PMP, Robert Turcescu a propus vot secret. Propunerea acestuia a picat însă cu ajutorul voturilor puciştilor din PSD, şi odată cu ea şi planurile lui Dragnea de a-l remania pe Toader pe mâna Opoziţiei.

Moţiunea simplă contra lui Toader a fost respinsă după ce 171 de deputaţi au votat „împotrivă“ şi 99 de aleşi au votat „pentru“. În aceste condiții, votul de ieri a căpătat importanță în contextul în care liderul PSD Liviu Dragnea dorea schimbarea lui Tudorel Toader, la apropiata remaniere, dar liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu se opune, susține ROMÂNIA LIBERĂ. Dragnea este nemulțumit că Toader nu a emis o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

Un semnal fără precedent a fost dat chiar de președintele PSD Liviu Dragnea care a declarat că deputații PSD vor vota după propria lor conştiinţă la moțiunea simplă împotriva lui Toader. Întrebat dacă îşi asumă riscul ca moţiunea să treacă, a răspuns: ”Nu pot să întorc niciodată mâna la spate deputaţilor PSD”. ”Nu le dau eu sugestii că s-au tot dat din partea altora în legătură cu domnul Toader. Unii spun că nu mai fie, alţii spun nepărat să rămână şi am zis că cel mai bine este să judece colegii şi să voteze”, a replicat liderul PSD.

Anterior, ori de câte ori Opoziția depunea o moțiune simplă împotriva unui ministru din Guvernul Dăncilă, Dragnea anunța clar că PSD votează împotrivă. Respingerea moțiunii nu echivalează cu supraviețuirea lui Tudorel Toader în Guvern, afirmă COTIDIANUL. După vot, Liviu Dragnea a spus clar că remanierea Guvernului nu este decisă de Opoziție prin moțiuni ci va fi discutată în Comitetul Executiv al PSD. Deocamdată, însă, data ședinței conducerii PSD nu a fost stabilită tocmai pentru că PSD și ALDE nu au ajuns la un acord privind situația lui Tudorel Toader


Comentarii

solo Tariceanu joaca tare. El il vrea pe Tudorel Mahmurel la butoanele justitiei. De ce? Pentru ca nu vrea sa se dea ordonanta de urgenta prvind amnistia si gratierea. ordonanta care i-ar folosi lui Dragnea in campania pentru prezidentiale. Tocmai de aceea Tariceanu prin mana lunga a justitiei si printr-un avocat experimentat (TT) care te face din vorbe, poti pretinde ca negru e alb, iar albul e negru, incearca sa-i loveasca pe ceilalti contracandidati: Iohannis si Dragnea. Toata jmecheria cu procurorul Augustin Lazar a fost facuta cu premeditare. Ce are sula cu prefectura? Tudorel Mahmurel trebuia- nu de unul singur, asa spune legea, ci printr-o comisie- sa-i analizeze activitatea manageriala a Procurorului General. Si-a permis s-o faca singur numai ca n-a analizat activitatea manageriala a lui Lazar ca Procuror General, ci s-a pus sa analizeze dosarul de concurs pentru acel post. Adica s-a legat de SULA si nu de PROCUARTURA. Ba mai mult, pentru a-l lovi atat pe Iohannis cat si pe Lazar a inscenat existenta la dosar ( n-are treaba dosarul cu managemantul lui Lazar, analiza lui trebuia facuta atunci, inainte de concurs) existenta unei decizii de clasare a unui dosar de-al presedintelui actual. Evident ca aici lucrurile s-au incurcat. Dumnezeu, care nu doarme, l-a batut odata facandu-l bubos, il mai bate acum intunecandu-i mintile si nici n-a bagat de seama ca acolo era un act, care n-avea ce cauta si care chiar trebuie urmarit cu ce scop a ajuns acolo si cine l-a introdus, numai ca culmea mintii intunecate, era semnat de alt Lazar. Demisia MINCINOSULE! Daca la asemenea niveluri se paractica MARSAVIA, atunci cum va puteti inchipui ca o sa avem o JUSTITIE corecta?

1 noiembrie 2018 12:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.