Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ȋn Romȃnia, festivismul e ȋntunericul catifelat pe care edilii și guvernanții ȋl coboară domol asupra ochilor maselor pentru a-și masca nerealizările și incompetența.

Festivismul, cu cortegiul aferent de ceremonialuri și ritualuri, e ombilical legat de coloniile ȋnaripate de funcționari tăvăliți prin peltele patriotice, morală creștină și, cu voia dumneavoastră, un delicat sentiment de slugărnicie pentru potentații zilei (ȋntre acestea, una sigur e autentică), care ghidează banul public ȋnspre evenimente de mare ȋncărcătură emoțională la care, ȋnsă, nu prea se emoționează nimeni și, ȋn schimb, se plictisesc cam toți, ȋn frunte cu promotorii evenimentelor.

O ȋntrebare ȋncolțește, retoric, aproape la fiecare sindrofie pe ban publici, cum sunt cele dedicate Centenarului Marii Uniri: chiar e necesară? Pentru că, de regulă, organizarea și desfășurarea ei lasă o impresie dezolantă, dar acută, de amatorism, heirupism, fudulie nejustificată și penibil. Emană un aer caterincos. De bȃlci ȋncropit pe fugă. La mișto.

Integral pe RepublicaComentarii

Guvernul Dăncilă a decis să blocheze accesul la informaţii publice legate de modul în care s-a desfăşurat Afacerea Roşia Montană, fapt care poate duce la costuri de 4,4 miliarde de dolari. Conform senatorului USR Mihai Goţiu, acest lucru ar avantaja compania Gabriel Resources în litigiul aflat pe rolul Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID), de la Washington, în care solicită statului român despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari pentru că nu i s-a permis să distrugă Roşia Montană,

4 noiembrie 2018 18:13

Ai-ai-ai! Republicanii lui Puțulică cu cioc de securist mai găsiră o temă de suptces! De la divizia de curve nu mai prea ies parai, că, hale dreacu, au învățat s-o facă pe picior propiu și personal, la drogangeala cu coco crescu concureța de speriat, ăia cu Pharma abia își revin și ei pă șest, așacă ne râmân doar stifturile de fake niusuri și trasu judecătorilor de cojones ca să mai pice, acolo, un bănuț! Eheee, pe vremea maiorului și a ghinărarului cu 7 (șapte) staruri mai știam o treabă, dar cu micuțu ăsta, canci. Că și ce iese, vine ăla mare căt malu și cere ba aia, ba aia, că-i cere și lui muierea. Are omu femelie grea, ghinionul nostru!

1 noiembrie 2018 8:32

Mihnea Rudoiu Nu stiu cum, dar anu` trecut, cand cu 10 ani de cand am intrat in EURO-cacat, nu mi-a venit ideea sa combat festivismul gaunos, dar acuma (brusc si dintr-o data - mai ales de cand l-am auzit pe animalu ala Adrian Ivan, ca cica "să nu trezim prea multe energii naționaliste", ca vine Putin si ne fura capra) parca ma apuca (toti) EURO-dracii cand vine vorba de Centenar ...

1 noiembrie 2018 7:04

Ion,sarac dar curat. Sper insa sa ne scoatem banii pe Referendum, impulsionand tranzactiile din domeniul pedofiliei - si in special vanzarile de copii la EURO-bulangii elghebete-ORL, precum si prin dinamitarea parcurilor de "eoliene" (care ne-au adus la sapa de lemn prin cresterea aberanta a tarifelor la curent, n.m.)

1 noiembrie 2018 6:49

Mihnea Rudoiu - de cortegiile EURO-bulangiilor LGBT-ORL ce sa mai spun, ca-mi vine sa vars doar cand ma gandesc la ele, ori la circu asta cretin cu "Hallowen" de-imi vine sa-mi trag palme cu picioru ... Cu respect, MR ("republicanu"-poollii, n.m.)

31 octombrie 2018 21:59

Ion,sarac dar curat. Se pare ca asta are trecere, nu conteaza cati bani se arunca aiurea. Un exemplu a fost referendumul cu 43 milioane euro, inpastiati pentru nimic. Sistemul ticalosit functioneaza perfect condus de agramati si penali.

31 octombrie 2018 10:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.