Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Japonia a lansat luni un nou satelit într-o misiune de colectare a informaţiilor despre gazele cu efect de seră din atmosfera Terrei, a căror concentraţie ridicată este considerată principalul factor ce se face vinovat de încălzirea climei, informează AFP.

O rachetă japoneză din gama H-2A, construită de grupul industrial Mitsubishi Heavy Industries (MHI), a fost lansată la ora locală 13:08 (04:08 GMT) de la centrul spaţial Tanegashima din sudul Japoniei.

"Lansarea s-a derulat aşa cum era prevăzut", a anunţat agenţia spaţială niponă (JAXA), după plasarea pe orbită a satelitului.

Acel dispozitiv, denumit Ibuki 2 (sau GOSAT-2 / Greenhouse Gases Observing Satellite), orbita Pământul la o altitudine de 613 kilometri. El este echipat cu instrumente ce îi permit să observe prezenţa gazelor cu efect de seră (metan, dioxid de carbon şi monoxid de carbon) şi impactul acestora asupra planetei noastre. El va prelua ştafeta de la primul satelit Ibuki, care a fost lansat în spaţiu în ianuarie 2009.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.