Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În urmă cu niște ani, la Cleveland, un domn mi-a întins mîna și a pronunțat într-o engleză americană: „My name is Jimmy Cratchun!“.

Eram în Little Bucharest și foarte aproape de Biserica Little Mary și m-a fulgerat un gînd. Omul este român. „Nu cumva sunteți dintr-o familie românească?“ Întrebarea mea l-a bucurat. „Sigur că da! Suntem ardeleni. Bunicii mei au serviciul de pompe funebre de pe la 1900. Este cel mai vechi serviciu de acest fel din oraș! Vreți să-l vedeți?“

Așa am ajuns la serviciul de pompe funebre al familiei Crăciun, înființat de un ardelean ajuns la Cleveland pe la 1900, cînd Little Bucharest era un cartier dominat de români, cu bănci, restaurante și biserici ortodoxe sau greco-catolice.

Jimmy Cratchun, alias Ion Crăciun, m-a condus la clădirea veche, cu un singur nivel, cu o sală mare și cu o ureche alăturată, în care se afla un birou. Am pășit în încăperea goală la care ajunsesem ca la un obiectiv turistic. Surpriză! În semiîntunericul încăperii, în celalalt capăt, ardea o lumînare, iar undeva lîngă peretele din fundul sălii, pe o masă, se afla un cadavru.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.