Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nicio surpriză. Procuror stalinist T. Toader a citit o sentință care s-a dat deja de luni bune într-un tribunal al poporului dintr-un studio TV de la Ministerul Adevărului. Era clar că T. Toader îl va înlocui pe procurorul general, dintr-un motiv simplu: nu este omul Partidului. Augustin Lazăr este vinovat că a mișcat în front, că a cârtit, că a sărit să o apere pe doamna Kovesi, că nu a jurat pe lupta împotriva statului paralel. În locul lui va fi propusă o nouă Adina Florea care și când va da bună ziua va cita din T. Toader. După ce a pus DNA-ul și DIICOT-ul pe butuci, T. Toader își face datoria de a elibera și Parchetul General de oamenii trecutului și de a-l popula cu oameni noi, animați de o înaltă energie revoluționară.
Deși clamează că luptă pentru prezumția de nevinovăție (în genere a borfașilor), T. Toader se comportă exact pe dos atunci când e trimis să facă o execuție publică: condamnatul este declarat vinovat din start, motivele se completează după sentință. Din cele 20 de puncte ale „ievaluării”, T. Toader nu găsește nicio faptă bună, niciun punct pozitiv. Că este un rechizitoriu făcut cu rea credință, dat după o sentință politică deja luată, și nu o evaluare obiectivă o dovedește însuși faptul că ministrul Justiției nu găsește de cuviință să-i găsească procurorului general nici măcar o circumstanță atenuantă, măcar de ochii lumii. Ca și Kovesi, Lazăr este rău 100 la sută. Viața ne arată că toți oamenii au și bune, și rele, însă Partidul nu umblă cu nuanțe, lupta de clasă nu funcționează cu intelectuali șovăielnici, ci cu călăi dârji care știu că albu-i alb și negru-i negru.
Singura ştire din lunga citire de „acte şi fapte” e aceea că prof. univ. dr. T. Toader zice „optusprezece” ca orice tractorist şcolarizat sumar la şcoala de partid. Și ca orice mediocritate cu lustru, șlefuită de onoruri, decorații, titluri și diplome, T. Toader se vede enorm, chiar dacă gramatica nu-l vede neam. De pildă, T. Toader își imaginează, ca orice doctor făcut la școala de maiștri, că prevedere se rostește prevédere. Știți cine mai spune prevédere? Singurul om care atunci când vorbește, chiar și greșit, T. Toader ascultă. T. Toader ar trebui să știe că atunci când merge la mare îi trimite lui L. Dragnea o vedére, nu o védere. Prin urmare, prevedére, nu prevédere… Vi se pare că sunt chițibușar? Aveți dreptate, dar acest argument gramatical poate atârna la fel de greu ca oricare dintre „cele 20 de acte și fapte” invocate pentru descăpățânarea procurorului general. Sentința fiind dată, T. Toader putea să scrie orice îi trecea prin cap pe lista de 20 de capete de acuzare, și că procurorul general folosește pastă adezivă Corega, fapt inadmisibil, nu-i așa?, la un asemenea nivel.

Integral pe RepublicaComentarii

@Valentin Forțosu Visezi colorat a caca portocaliu, băi Fortule!

26 octombrie 2018 8:17

@Omului dus nu de zebră, ci de pe lume asta! Mă băiatule, vezi că ai GPS-ul deranjat. Vezi și tu dacă e din cauza prafului, sau a ierbii. În orice caz, nu judeci cu capitina, ci cu umorile iraționale, iar drumul ăsta duce spre pierderea uzului rațiunii și spre stări confuzional-obsesive, cee ce va face necesare internări grabnice și prelungite la spitalul Obregia. Aibi grijă de tine, băiatule!

25 octombrie 2018 16:24

v Vad ca sint citiva Ghiolbanisti care "stiu" gramatica (doar atit) si-i reproseaza D-lui Toader, niste greseli gramaticale. In rest nu gindesc sa gaseasca argumente de fond asupra faptelor. Si cind te gindesti ca este plina tara de astfel de exemplare, care ajung ziaristi si nu numai, oamenii lui Ghiolbanis, parte preluati de la Javra Ordinara.

25 octombrie 2018 16:14

Ecce Homo Dacă ministrului justiției ii s-a umflat capul, neprihănitului scriitor evident ii s-a rupt kuru. Întrebucerea ecce cum se scrie corekt, corupție sau kurrupție?

25 octombrie 2018 15:05

v, cel mai imbecil gaozar dragnist V-as fute-n cur cu toata pula mea de 8 cm!

25 octombrie 2018 13:48

gaozare bolhevic depistat 12:29

25 octombrie 2018 13:47

Omul de pe zebra Trebuie sa fi tare tampit sau lipsit de orice logica elementara si bun simt sa poti lua apararea unui asemenea om gelatinos si fara coloana vertebrala ca Tudorel Toader. Ar mai fi o explicatie : lipsa de respect asupra propriei persoane in schimbul " argintilor ".

25 octombrie 2018 13:33

Și cam ce-ar vrea Negrupuțiu ăsta, IDIOTUL GALAXIEI?! Să aleagă boborul pe cine-o vrea, dar să ne facă nou pohtele. Du-te, bă cretinule, în țâșnitoarea lu' mă-ta! Erau o mie de motive, nu 20, ca securistoidul ăla bătrân, cu adevărat bolșevic îmbătrânit în rele, mincinos, slugoi fripturist, golănaș de Șomcuța Mică, prostănac, fără știință de carte și fără caracter. Păi se compară zdreanța asta, ca și aia de la Ploiești, la știință de carte și la subtilitate de judecată juridică cu Tudorel Toader? Ura voastră oarbă împotriva sa este exact ura proștilor, care se droghează și ajung să se simtă dăștepți foc, împotriva oamenilor normali și cu inteligența primită în dar de la Dumnezeu. Unul dintre proștii fundamentali ești chiar tu, mă Negrupuțoiule, deși, cu calitatea scriiturii le ai mai bine decât unii colegi de-ai tăi de Piață și de joint care, pe lângă prostie, mai sunt și analfabeți!

25 octombrie 2018 12:29

ZEUS Autorul textului de cantat manele, minte si calomniaza preum o Gazeta Bolsevica din anii 45' - 60', deoarece, dl. Magistrat Toader nu poate fi "stalinist", macar pt motivul ca, nici nu era nascut in epoca incriminata; n-a avut Romania post-1989, un Ministru la Justitie, asa cum este actualul, adica, profesionist, cu experienta de judecator constitutional si Vest-European, profesor cu har si exigent. Dar, ce sa inteleaga slugile jegoase rezistace si ghiolbaniste, care, sunt platite/ora si pe zi, de blestematii lu' Mosneagul Soros. Slugile sorosiste si-au primit simbria pt iarba si prafuri, pt care trebuie sa presteze, prin piete si pe strazi.

25 octombrie 2018 10:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.