Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul elen Georgios Papandreou a anunţat luni că noul plan de salvare a Greciei, anunţat săptămâna trecută de Uniunea Europeană, va fi supus unui referendum. “Avem încredere în cetăţeni, în judecata lor, credem în deciziile lor”, le-a spus Papandreou parlamentarilor socialişti, partidul din care provine, fără însă să ofere o dată certă pentru această consultare publică.

Majoritatea grecilor, 60 la sută, au reacţionat negativ la noul acord european de susţinere financiară, cu 130 de miliarde de euro, a Greciei, întrucât consideră că va afecta suveranitatea ţării, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

Pachetul de sprijin prevede ca băncile, fondurile de pensii şi asiguratorii să accepte o reevaluare în scădere a datoriilor Greciei cu 50%, astfel încât acestea să ajungă la 120% din PIB până în 2020. Datoriile totale ale Greciei, de peste 350 miliarde de euro, vor atinge la sfârşitul acestui an 160% din PIB, potrivit estimărilor.

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul Național