Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mişcare explozivă făcută de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în relaţia cu PSD. Coaliția PSD-ALDE scârțâie rău, ambele tabere își trimit săgeți otrăvite și se așteaptă ca să apară și sciziunea ireparabilă. Un moment de cumpănă l-a reprezentat legea offshore, iar altele urmează.

Primul este chair astăzi. ROMÂNIA LIBERĂ anunță că ALDE va participa, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei iar până în prezent, decizia este să mergă separat de PSD, a declarat, marţi, deputatul Varujan Vosganian.   

„Noi o să mergem mâine la Palatul Cotroceni. Până în clipa de faţă, decizia pe care o avem, dacă socotim componenţa delegaţiei, este pentru a merge separat, însă am avut un dialog cu partenerii noştri de coaliţie şi cred că cel mai important lucru este să dăm un mesaj comun la Palatul Cotroceni”, a spus, citat de EVENIMENTUL ZILEI, Vosganian la Palatul Cotroceni. El a adăugat că partidul său va fi foarte clar în ce priveşte asumarea de a fi continuată reforma în Justiţie.

Tăriceanu a decis ca ALDE să meargă la consultările de mâine de la Palatul Cotroceni facute de Klaus Iohannis pe tema justiţiei fără să mai aştepte decizia partenerilor de coaliţie. Biroul Permanent Naţional al PSD se reuneşte abia astăzii pentru a decide dacă social democraţii vor merge la Cotroceni, notează ANTENA3.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seară, că va participa la consultările de la Cotroceni. Întrebat dacă ar accepta ideea unui pact pe justiţie între partide, el a spus că nu ar refuza ideea. „N-aş refuza o astfel de idee, dar depinde ce punem în el. Că trebuie să punem şi carne, şi legume, şi sare, şi piper, de toate. Adică nu putem ca un pact să vizeze, nu ştiu, o înţelegere pe bucăţi”, a spus Tăriceanu.

UDMR va discuta la consultările de la Palatul Cotroceni despre Codul Penal şi Codul de Procedură Penală unde au fost probleme sesizate de Comisia de la Veneţia şi de Curtea Constituţională a României (CCR), a declarat, marţi, citat MEDIAFAX, liderul formaţiunii, Kelemen Hunor. Acesta a  mai spus că atunci când este vorba de Codul de Procedură Penală, de lupta împotriva corupţiei, împotriva terorismului, a traficului de arme, droguri şi persoane, lucrurile trebuie analizate cu mare seriozitate.

GÂNDUL amintește că preşedintele Klaus Iohannis, a trimis luni o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei.

Aceasta după ce, în opinia privind Codurile penale, Comisia de la Veneția desființează 19 dintre modificările impuse în Parlament de majoritatea PSD-ALDE și invocă de mai multe ori obligațiile internaționale pe care România și le-a asumat și care trebuie respectate, precizează DIGI24. În opinia privind legile Justiției, găsim alte opt recomandări esențiale. Care este răspunsul principalilor politicieni responsabili de această situație? Pe liderii PSD-ALDE nu-i interesează Comisia de la Veneția, căci au în mânecă Parlamentul „suveran” și Curtea Constituțională.

Autorităţile române au transmis Comisiei de la Veneţia versiuni diferite în limba engleză faţă de textele adoptate de Parlament, cu scopul de a prezenta variante mai moderate şi mai conforme standardelor internaţionale, scrie ADEVĂRUL. Acest lucru s-a întâmplat în cazul a cel puțn trei articole importante din legislația penală. Experţii europeni au sesizat „erorile” şi au analizat textul original, nu cel alterat. Cele trei articole traduse eronat vizează două infracţiuni din Codul penal – traficul de influenţă şi abuzul în serviciu – şi prevederea din Codul de procedură penală privind evaluarea probelor în momentul condamnării.Comentarii

v, gaozarul psd anti-UE si pro- Dracnea O vreau in anus. Acum!

24 octombrie 2018 20:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.