Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Membrii Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului de adoptare a monedei euro au precizat că perioada va trebui să fie una "intensă de reforme, de dezvoltare şi modernizare”.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, o nouă reuniune a Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro a avut loc marţi, la Palatul Victoria, cu participarea preşedintelui Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, şi a guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Executivul precizează că, în cadrul reuniunii, prof. univ. dr. Aura Socol a prezentat Raportul de fundamentare, un document structurat pe două paliere şi alcătuit din şapte capitole. În raport se analizează în detaliu modul în care funcţionează zona euro, cum poate influenţa acest lucru intrarea României în zona euro şi gradul de pregătire a economiei româneşti pentru implementarea acestui obiectiv.

Integral pe România LiberăComentarii

G Facturile la Electrica, gaze, telefonie fixa si mobila, toate sunt calculate in Euro, si tariful final in lei - fluctueaza cf cursului nenorocit al Euro/leu. Porcarie mai mare si subminare a economiei, nici ca mai exista. Sa se treaca drak', direct la Euro, sau, sa se abandoneze definitiv ideea.

24 octombrie 2018 5:46

v Oare membrii acestei comisii sint platiti pt asta? Aceasta comisie ne tot "analizeaza" de ani buni, declarind adoptarea la euro, tot mai tirziu. Daca nu se doreste sa accedem la euro, sa se desfiinteze comisia si sa nu ne mai dea sperante de aderare. Noi aproape toate produsele importate si exportate le calculam in euro si le transformam pretul in lei.

23 octombrie 2018 23:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.