Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Microplasticul este omniprezent în lanțul alimentar uman, arată un studiu publicat marți care a detectat prezența acestuia în fecalele oamenilor care trăiesc în Europa, Rusia și Japonia, relatează AFP.

Diferite tipuri de plastic au fost găsite în fecalele a opt voluntari într-un studiu pilot prezentat la o conferință de presă despre gastroenterologie.

Pentru o săptămână, cinci femei și trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 65, care trăiesc în Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Italia, Polonia, Rusia, Japonia și Austria au notat ce au mâncat.

Mărimea mostrelor de plastic găsite în fecalele acestora au variat între 50 și 500 de micrometri, care este de grosimea unui fir de păr sau mai mult. Oamenii de știință au presupus că aceștia au ingerat microplasticul prin produsele alimentare din pește pe care voluntarii le-au mâncat, dar de asemenea din apa consumată din sticlele de plastic și din mâncarea ambalată în plastic.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.