Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Toată suflarea pesedistă, ca și partenererii de coaliție și mai ales rivalii politici așteaptă să se lase cu scântei la viitorul Comitet Executiv al principalului partid de guvernământ, mai ales după nenumăratele declarații belicoase din ultima vreme. Totuși, după cum reiese din informațiile de ultimă oră, deja „marea remaniere” tinde să se „fâsâie” pe zi ce trece, mai ales după ce „ultimul baron” Paul Stănescu s-ar fi pupat deja cu cine trebuie, pentru a-și salva dacă nu actualul portofoliu de viceprepremier și ministru al dezvoltării regionale, măcar să prindă un alt portofoliu.

În plin proces de remaniere a guvernului condus de Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu va pleca de la Ministerul Muncii și va trece la cel al Dezvoltării, portofoliu deținut de vicepremierul Paul Stănescu, unul dintre semnatarii scrisorii prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea. Sursele din PSD, citate de CURENTUL, informează că o altă mutare va fi cea a Rovanei Plumb. Șefa de la Fondurile Europene va pleca în locul lui Vasilescu, un portofoliu pe care l-a mai deținut în trecut.

ANTENA3 a prezentat variantele-surpriză de schimbări în Guvern. Nicolae Bădălău ar urma să fie vicepremier în locul lui Viorel Ștefan, vicepremier fără portofoliu. Lia Olguţa Vasilescu este posibil să ia portofoliul lui Paul Stănescu, cel care este unul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea. Ecaterina Andronescu ar prelua funcţia de ministru al Educaţiei. Iulian Matache ar veni la ministerul Transportului.

Cătălin Rădulescu ar fi pus la ministerul Apărării pentru că pe Mihai Fifor ar vrea cineva din PSD să îl pedepsească. Daniel Breaz ar fi la ministerul Cercetării. Adrian Solomon ar prelua ministerul Muncii, în cazul în care Lia Olguţa Vasilescu ar prelua funcţia lui Paul Stănescu.

De asemenea, un alt ministru de pe lista neagră care este foarte posibil să fie „remaniat”, dar să prindă totuși un alt post în Guvernul Dăncilă II este Mihai Fifor, rămânând însă de văzut dacă orgoliosul titular de la Apărare va înghiți „umilința” de a fi mutat la Educatie. Iar NAȚIONAL susține că în cazul „țintei în mișcare” de la Transporturi lucrurile par deja tranșante, pe Lucian Șova neinteresându-l decât să rămână în continuare ministru, indiferent unde, ce și cum…

În ultima perioadă au apărut tot mai multe informații potrivit cărora Tudorel Toader își va pierde locul în guvern, la solicitarea liderilor PSD. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a contramandat o întâlnire cu Sindicatul Grefierilor și le-a transmis acestora că nu se va mai conduce Ministerul, motiv pentru care întâlnirea nu mai poate avea loc, susținea, ieri, EVENIMENTUL ZILEI. „Va trebui să contramandăm întâlnirea pentru că nu mă voi mai afla la frâiele Ministerului”, a declarat Tudorel Toader.

Până acum, în problema miniștrilor ALDE și a apropiatei remanieri guvernamentale, președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a avut o poziție fermă – nu există motive pentru a fi schimbați din funcție. COTIDIANUL amintește că președintele ALDE a declarat în repetate rânduri că îl susține și îl apreciază pe Tudorel Toader, îl consideră unul dintre cei mai buni miniștri de justiție și nu vede de ce ar trebui remaniat, pentru că nu există motive.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea, liderul PSD, a spus ferm că Tudorel Toader se află în guvern pe locurile social-democraților, iar decizia le aparține în exclusivitate, indiferent de ceea ce spun partenerii lor de coaliție. Iar liderul ALDE spune ca decizia în ceea ce privește Ministerul Justiției e în întregime la latitudinea lui Liviu Dragnea, potrivit informațiilor DIGI24.

Dar pe ultima sută de metri baronii din teritoriu trag la greu să-și salveze favoriții, chiar dacă nu pe portofoliile deținute acum, remanierea pesedistă începe să miroasă tot mai mult a simplă operațiune de rotire a cadrelor, așa cum făceau comuniștii pe timpuri și sereiștii ceva mai recent.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că își va pierde Tudorel Toader postul de Ministru al Justiției?


Comentarii

v Dragnea are pula mare. Va fute-n cur pe orisicare. Va scoate 50% la urmatoarele alegeri si va atinge primul miliard de euro.

24 octombrie 2018 12:49

dan Pot sa faca ei 7 mii de schimbari caci la alegeri toti care i-am votat in 2016 le vom trage suturi in cur psd-istilor astora care ne-au mintit in cel mai ordinar mod.

24 octombrie 2018 10:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.