Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Germania este prima țară care sancționează Riadul, după scandalul internațional provocat de asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Mai mult, Berlinul, cel mai puternic motor al Uniunii Europene, a solicitat tuturor statelor membre ale blocului comunitar să facă front comun contra conducătorilor saudiți.

Incertitudinea care planează asupra morții jurnalistului Jamal Khashoggi a determinat-o pe șefa executivului german, cancelarul Angela Merkel, să anuleze exporturile de arme către Arabia Saudită. „Sunt de acord cu toți cei care spun că vânzările de armament nu pot continua în situația actuală”, a declarat Merkel, duminică seară, dând de înțeles că saudiții încearcă să mușamalizeze asasinatul. Cancelarul a precizat apoi că sancțiunea va fi menținută până când „lucrurile vor fi lămurite” și a condamnat vehement moartea jurnalistului.

Integral pe Jurnalul Național