Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, l-a criticat pe Igor Dodon pentru implicarea în treburile bisericeşti. În mod special, speakerul s-a referit la intenţia preşedintelui ţării de a-l însoţi pe Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, în vizita sa din Republica Moldova, dar şi la implicarea şefului statului în conflictul dintre Patriarhia Rusiei şi cea de la Constantinopol.

„Igor Dodon vede diferit situaţia. Şi, cu regret, încălcă Constituţia atunci când se implică în chestiuni de genul ăsta (când se implică în conflictul dintre Patriarhia Rusiei şi cea de la Constantinopol). R. Moldova este un stat laic. Biserica nu face parte din instituţia statului. Politicul nu trebuie să se amestece în treburile bisericii. Biserica se bucură de popularitate foarte mare şi locuitorii R. Moldova sunt foarte ataşaţi de biserică şi eu cred că astfel de chestiuni trebuie să rămână doar la nivelul de decizii la nivel de biserici”, a declarat Andrian Candu într-un interviu pentru Adevărul.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.