Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Partidul de guvernământ din Polonia, Partidul Lege și Dreptate (PiS), a obținut 32,3% la alegerile locale de duminică, în scădere față de procentul de la alegerile parlamentare din 2015, conform unui exit poll realizat de Ipsos și citat de Euronews. Cea mai neașteptată înfrângere a PiS a avut loc în cursa pentru primăria Varșoviei, unde candidatul Opoziției, Rafał Trzaskowski, s-a impus în fața lui Patryk Jaki, canditatul PiS.

Partidele aflate în opoziție, Platforma Civică (PO) și Partidul Popular Polonez (PSL), au adunat împreună 41% din voturi.

La ultimele alegeri locale din 2014, PiS a câștigat 26,9%, mai puțin decât la alegerile de duminică. În schimb, la alegerile parlamentare din 2015, în urma cărora a și format guvernul, PiS – partidul controlat cu mână de fier de Jarosław Kaczyński – a obținut 37,6%.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.