Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mihai Gâdea a prezentat la „Sinteza Zilei” mai multe documente care fac lumină în cazul redeschiderii dosarului ICA.

În 2005, Parchetul General a dat soluția neînceperii urmăririi penale în dosarul ICA. Nu se descoperise niciun element care să conducă la susținerea vreunei acuzații legate de privatizare. În 2007, când Dan Voiculescu a devenit inamicul politic al președintelui Traian Băsescu, DNA s-a folosit de două sesizări anonime prezentate în premieră de grupurile de investigații politice. Una a fost pusă într-un plic în care personajul își dădea numele și adresa. Cealaltă aparținea unui cetățean anonim.

Pe 7 martie 2007, cetățeanul depunea la DNA o copie xerox a unui articol apărut în ziar. A scris cu pixul pe copia xerox că este cazul să se redeschidă dosarul pentru că „bate la ochi”. Fără a face o minimă verificare, comisarul șef a constatat într-un referat că din conținutul sesizării rezultă că au fost încălcate prevederile legale privind desfășurarea licitației. Acesta a propus înregistrarea lucrării în Registrul de lucrări penale, iar referatul său a fost aprobat.

Detalii pe Antena3.ro.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.