Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aproximativ 1,1 milioane de români trăiau într-o sărăcie extremă, în 2015, anul pentru care există cele mai recente date, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, care ia în calcul 177 de țări și care a fost publicat în octombrie, transmite Mediafax.

Astfel, rata sărăciei extreme era de 5,7%, adică 5,7% din populația României trăia cu cel mult 1,9 dolari pe zi (7,6 lei), în 2015.

În plus, decalajul de sărăcie era de 1,9%, în România, în 2015, mai arată Raportul Bianual al Băncii Mondiale privind Sărăcia şi Prosperitatea Comună, „Asamblarea pieselor din puzzle-ul sărăciei“ („Piecing Together the Poverty Puzzle”).

Integral pe HotnewsComentarii

Traian Adica vor sa mai bage un imprumut pe gat pentru politici sociale???? Stiau foarte bine ce va urma dupa 1989..... Acum ne plang pe umeri??? Sa fim seriosi!

22 octombrie 2018 19:20

Oltean Saracia porneste de la cap, adica de la educatie. Invatamantul nu trebuia REFORMAT continuu, ci trebuia mentinut la standardele din anii 70-80. Adica, un NU hotarat absenteismului scolar, mai ales in primele 8 clase (prezenta OBLIGATORIE), exigenta EXTREMA fata de cadrele didactice, dar si fata de elevi. Forta de munca scolita are cautare si este remunerata corespunzator. Mai mult chiar, multe firme sunt constranse se incerce lipsa acesteia cu importuri de mana de lucru din Asia. Sunt judete cu mii de locuri de munca neocupate. Sau, asteapta totul d la statul pseudo-socialist ?

22 octombrie 2018 18:45

ariciul Bai nene?Daca traiau si inca traiesc inseamna ca mancau beau dormeau se trezeau.Dar nu munceau.Dar traiau.Ganditi-va ca ceva pute si pute urat.La patroni nu poti munci pe degeaba,Dar la stat se dau niste bani degeaba pentru stat degeaba.Asta nu e saracie.E nesimtire si puturosenie si rea credinta din partea celor caresi bat joc de munca oamenilor,Si care se plang ca nu vor romanii sa munceasca.La conditiile de munca oferite lor li se pare,cas nababi?Uita ca astia truditii muncesc sa le creasca lor averile dar trebuie sa traiasca si ei decent.

22 octombrie 2018 7:16

Nicolae Tarcea Dupa parerea mea saracia in Romania este mentinuta si datorita decalajului tot mai mare intre veniturile mari si cele mici. S-au infintat tot felul de PENSII NESIMTITE . Astfel ca un pensionar cu pensie mare castiga intr-o zi cat un pensionar in 2 luni (vezi pensia lui Ciorbea care -i de 36.000 lei /luna. asta inseamna ca Ciorbea primeste in medie 1.200 lei/zi iar pensia minima este de circa 600 lei/luna . Sunt sate intregi in care toti pensionarii la un loc nu primesc in total 36.000 lei. O solutie de moment ar fi daca in Romania s-ar reveni la impăozitarea graduala a veniturilor lunare astfel incat cei cu venituri mici, sa zicem cei care incaseaza sub 2500 lei/luna sa nu plateasca impozit pe venit iar cei cu venituri foarte mari, gen Ciorbea, sa fie impozitati cu pana la 60% din venit. Prin aceasta metoda s-ar mai aplatiza din diferenta de venit iar statul ar avea de castigat. O astfel de impozitare, care se practica in majoritatea tarilor UE, s-a mai practicat in Romania inainte de anul 2004.

22 octombrie 2018 5:55

HotPoollaFakeNews Am venit, am bashit & am fugirt (nu înainte de a suge poolla lu' "banca-mondiala"! Cu respect, "redactia"-poollii

21 octombrie 2018 23:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.