Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Niciunul dintre sondajele oferite publicității nu-i este favorabil președintelui PSD, Liviu Dragnea, și nici ultimul nu face excepție. Totuși, datele sociologice vin cu o serie de surprize neașteptate. Dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu are de ce să fie fericit, ei bine, Dacian Cioloș mai are mult până să-i convingă pe români să-l voteze ca președinte.

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) a prezentat date dintr-un sondaj de opinie de tip Omnibus, privind intenţia de vot la alegerile prezidenţiale defalcată în conformitate cu intenţia de vot politic (de partid), anunță CAPITAL. Astfel, cei care la parlamentare ar vota cu „opoziţia de dreapta” (PNL/USR/MRI/PMP) ar vota în proporţie de 51% cu Klaus Iohannis şi în proporţie de 17% cu Dacian Cioloş.

Surpriza vine în cazul alegătorilor PSD/ALDE care l-ar prefera masiv pe Călin Popescu Tăriceanu (44%) faţă de Liviu Dragnea (doar 21%). Gabriela Firea nu a fost testată în această întrebare.

Totuși, fostul președinte PSD, Victor Ponta susține că Liviu Dragnea va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2019, iar ipoteza în care Călin Popescu Tăriceanu ar fi nominalizarea coaliției este o păcăleală, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Președintele PSD, Liviu Dragnea, vrea să candideze la alegerile prezidențiale și nu va lăsa pe altcineva, a declarat liderul Pro România, Victor Ponta.

„Este o păcăleală. Domnul Tăriceanu are o mare experiență politică și e normal să vrea să candideze. Eu nu o să candidez în 2019, dar pot să mă gândesc că o să candidez în 2024. În primul rând, cu siguranță PSD va avea candidat, eu am petrecut 15 ani acolo.”, a spus Ponta.

Victor Ponta a revenit în prim plan și nu ratează nicio ocazie să-l atace pe cel din cauza căruia a fost obligat să plece din PSD. El a anunţat încă o dată că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că partidul lui nu şi-a desemnat un candidat momentan. Cu toate acestea, remarcă ANTENA3, Ponta a oferit, un nume pe care îl consideră capabil să intre în cursa alegerilor. E vorba despre fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Chiar dacă numele nu a apre în ultimul sondaj Curs, Gabriela Firea își continua gherila politică în PSD împotriva președintelui Liviu Dragnea. Dar CURENTUL susține că jocul de-a disidenta în PSD al acesteia e pentru a ajunge președinte după modelul lui Băsescu. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că în PSD se pune la cale sabotarea ei în Consiliul General al Capitalei. Ea arată că Codrin Ștefănescu îi cheamă pe consilierii generali la el și le cere să o trădeze. Firea mimează lupta cu propriul partid pentru a-și ascunde neputința. Din grabă, probabil, invocă exemplul fostului președinte Traian Băsescu.

„Un primar poate supraviețui foarte bine și cu un Consiliu ostil. Avem exemple în istoria recentă când unul dintre predecesorii mei a fost într-atât de afectat de ostilitatea consilierilor încât a devenit Președintele României“, a declarant Firea.
Cel mai înverșunat adversar al Gabrielei Firea, cel care a propus eliminarea ei din PSD, a exclus din PSD patru consilieri din Consiliul General. Daniel Florea, primarul PSD din Sectorul 5 care a propus eliminarea Gabrielei Firea din partid, a exclus din PSD patru consilieri din Consiliul General (CGMB), potrivit unui anunţ pe Facebook, citat de JURNALUL NAȚIONAL.

Fără aceşti consilieri, care îi erau fideli, Gabriela Firea pierde majoritatea în Consiliul General, ceea ce va duce ca iniţiativele primarului general să aibă şanse mici de a trece la vot. G4MEDIA amintește că odată ce un consilier local este exclus din partidul pe listele căruia a candidat, acesta îşi pierde locul în Consiliul local sau Consiliul General. Excluderile vin pe fondul războiului politic din PSD dintre Liviu Dragnea şi Gabriela Firea.