Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Coaliția PSD-ALDE se mai ține într-un fir de ață, dar nu se știe pentru cât timp. Ambele tabere își trimit săgeți otrăvite și toată lumea se așteaptă ca la un moment dat să apară și sciziunea ireparabilă. Un moment de cumpănă l-a reprezentat legea offshore, iar altele urmează.

Remanierea guvernamentală ridică multe semene de nemulţumire din partea ALDE. Liviu Dragnea ar dori să-l remanieze pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader pentru că acest nu ar răspunde la ordine, susține CAPITAL. Preşedintele PSD este presat să dea drumul celebrului OUG pe amnistie şi graţiere sau va pierde puterea.

De cealaltă parte, Toader amână momentul şi evită să ia o decizie pe acest subiect. În acest context, Dragnea îl vrea afară din Guvern, dar se izbeşte de refuzul lui Călin Popescu Tăriceanu, care, confor unor surse politice, l-ar fi ameninţat pe partenerul său de coaliţie cu despărţirea definitivă a apelor.

Legea offshore, care a dus pentru prima dată la pierderea majorităţii în Camera Deputaţilor, va testa din nou unitatea PSD-ALDE în Parlament,a firmă JURNALUL NAȚIONAL. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că nu vede nici un motiv pentru ca legea offshore să nu intre săptămâna viitoare pe ordinea de zi de a comisiilor reunite pentru industrii, buget şi administraţie din Camera Deputaţilor.
Actul normativ nu este singurul motiv de dispută între cele două partide. Mai nou mica rebeliune a ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, pe tema poluării, este văzută ca o nouă sursă de tensiuni.

Au apărut zvonuri privind o eventuală înlocuire a ministrului Mediului Graţiela Gavrilescu de la ALDE din cauza procedurii de înfrigement pe calitatea aerului. Ieri, Gavrilescu a pus punctul pe i: în cazul combaterii poluării, “eforturile noastre naționale sunt contracarate de importul masiv de mașini second-hand, din ultima perioadă”. Acest import a fost favorizat de eliminarea, în 2017, a timbrului de mediu prin Legea Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a anunțat că cel puțin un ministru din Guvern va fi schimbat cât de curând. Evaluarea miniștrilor va trebui făcută de către premierul Dăncilă, a mai adăugat șeful social-democraților. Liviu Dragnea a răspuns, miercuri, unei întrebări a jurnaliștilor cu privire la remanierea guvernamentală, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Sunt șanse zero să nu plece niciun ministru, să nu existe remaniere guvernamentală”, a precizat Liviu Dragnea.

Dar preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că a discutat cu liderul PSD despre remanierea guvernamentală şi că ALDE nu va remania pe nimeni, anunță MEDIAFAX. Acesta a precizat că nu a auzit vehiculat subiectul potrivit căruia PSD ar vrea Ministerul Energiei, condus de Anton Anton. "Da am discutat. ALDE nu remaniază pe nimeni", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Una peste alta, ALDE este într-un moment favorabil pentru că de voturile pe care le deţine depind foarte multe lucruri. Iar CAPITAL constată că Popescu Tăriceanu, cu un partid de doar 5%, face practic jocurile în acest moment, iar Dragnea este la mâna lui.Comentarii

Lui Tariceanu I SE RUPE de coalitie. Si-a facut plinul, a scapat de dosarele penale. Cei pasa. De acum trai neneaca la Monaco. Dragnea se poate distra si el cu Mazare in Madagascar ( ca sef de trib).

22 octombrie 2018 11:22

v, militant PSD in spatiul virtual imi doresc sa fac sex oral fiecarui Armatei Rosii eliberatoare

21 octombrie 2018 10:35

v Ghiolbanis a fost ofiter nazist in tinerete ca toti germanii.

19 octombrie 2018 20:01

ADEVARAT VA SPUN VOUA! v, ce aurolacul inhalat consumat mama ta in timoul sarcinii isi spune cuvantul

19 octombrie 2018 19:44

Victor Viorel Cine sa vrea sa guverneze cu un "Partid de Maimutze"...cand ei intre ei PSD-istii se inregistreaza si filmeza si dau apoi in presa...sau ei intre ei i-si pun betze-n roate...Vezi pe Madam Firea ce se vaita ca Dragnea i-i stopeaza toate planurile de dezvoltare a Capitalei...iar PSD-ista Madam Corina Cretzu se plange de la Bruxelles ca Guvernul PSD-ist incompetent nu face programe de absorbtzie a fondurilor europene...

19 octombrie 2018 18:17

Ecce Kurrupt Kuriștii presimte ei o amenințare cu ruperea, pune vaselină la tiparnița lor din stânga, arată cu degetul la coaliția pisderilor din dreapta... probabil ascultă de partenerul lor strategic care îi înkurajează din spate

19 octombrie 2018 17:41

v Ghiolbanis prin "trimbitele" lui incearca tot posibilul sa ajunga la guvernul lui. Acuma da "posibila" destramarea coalitiei guvernamentale. Eu cred ca nu se va intimpla asta deoarece ambii lideri stiu ca majoritatea parlamentara este data de ambele partide. Asa se pare ca avem "subiecte de stiri", la care se pare ca unii "pun botul".

19 octombrie 2018 16:22

Kuminecăturile Gemene Kuriștii visează și e umezi la arianus dar dimineața eventual se vor trezi la realitate cu coșmarul în kurcubeu...

19 octombrie 2018 12:48

Ion Tericeanu ameninta, dar ii place si puterea, nu conteaza ca s-a aliat cun un penal

19 octombrie 2018 12:35

dana Va remaniem noi si pe voi doi la alegeri.Putina rabdare, junilor.

19 octombrie 2018 11:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.