Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandalul din PSD ia din nou amploare. Primarul general al Capitalei Gabriela Firea reia atacurile la adresa preşedintelui PSD Liviu Dragnea, pe care îl acuză de această dată de jocuri de culise. „E șantaj politic și financiar", a tunat Gabriela Firea, după ce nu i-au fost votate mai multe proiecte în Consiliul General al Municipiului București, ea acuzînd că în spatele acestei decizii s-ar afla chiar Liviu Dragnea.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, acuză o înţelegere între Liviu Dragnea şi Traian Băsescu împotriva sa, după ce un proiect important a căzut la vot în Consiliul General al Capitalei, anunță ADEVĂRUL. „Când înainte de şedinţă ţi se spune că proiectele pe care le-ai propus sunt foarte benefice, dar că nu pot să voteze pentru că sunt jocuri de culise şi ei sunt mult prea mici...

În Consiliu PSD are 24 de membri, ALDE are 4. Practic, majoritatea PSD-ALDE poate să voteze să fie aplicabile toate proiectele. Consilierii generali PMP au spus că este o înţelegere la nivel înalt între domnul Băsescu şi domnul Dragnea să nu mai fie susţinute cu un vot, două proiectele. Noi am avut un coleg absent motivat, într-o delegaţie. În premieră, colegii de la PMP au spus că nu vor să voteze din motivul exprimat mai devreme", a declarat Firea, citată de COTIDIANUL.

Aceasta a povestit că a avut o discuție cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre faptul că unii consilieri generali PSD au refuzat să mai voteze proiectele municipale, după o presupusă întâlnire la sediul partidului cu președintele PSD, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Primarul a afirmat, de asemenea, că miercuri seară i-a trimis un mesaj lui Dragnea prin care l-a informat că a aflat de întâlnire. „I-am transmis aseară domnului Dragnea faptul că am luat la cunoştinţă că au fost chemaţi câţiva consilieri generali PSD la domnia sa în ideea că pe viitor să nu mai voteze în grupul PSD-ALDE astfel încât primarul general să rămână fără majoritate.

Am fost informată de câţiva consilieri generali că au fost chemaţi la domnul Dragnea şi s-a discutat despre situaţia din Consiliul General şi despre posibilitatea ca unii dintre ei, poate au nemulţumiri sau poate doresc funcţii să nu mai voteze. I-am dat un mesaj şi mi-a răspuns. Eu i-am dat mesaj că am aflat că s-au întâlnit consilieri generali cu domnia sa. Dumnealui a răspuns şi a spus că nu s-a întâlnit cu acei consilieri generali. Să dea Dumnezeu să nu fie aşa”, a mai spus Gabriela Firea.

Întrebată dacă i se pare normal să aibă o relație cu șeful de partid prin intermediul SMS-urilor, Firea a replicat: "I-am dat un SMS și dumnealui mi-a răspuns. Domnul Dragnea a definit relația cu mine Primarul General și vicepreședinte al PSD ca fiind aceeași ca și cu oricare membru de partid. Până la urmă, așa este bine, funcțiile, știm bine, sunt trecătoare și implică mai multe responsabilități decât beneficii".

În replică, Codrin Ștefănescu a declarat că, de fapt, el se întâlnise cu acei consilieri despre care povestea Gabriela Firea și că Liviu Dragnea nu a stat de vorbă cu aceștia, anunță EVENIMENTUL ZILEI. " Eu m-am văzut cu delegația de consilieri  dar nu am făcut public ce mi-au spus. O aștept pe Gabi Firea să mai treaca pe la partid să stăm de vorbă", a declarat Codrin Ștefănescu. Mai mult, acesta a susținut că există nemulţumiri faţă de Firea chiar în echipa PSD de la Capitală.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a mai spus, la ANTENA3, că „în PSD se pot întâmpla surprize”. „În PSD se pot întâmpla surprize. Scrisoarea aia de parcă zici că a sciris-o #rezist m-a surprins. E o surpriză când vrezi că se cere capul liderului PSD, într-un moment în care PSD se luptă cu statul paralel. Sunt chestiuni pe care le discutăm în interiorul partidului”, a spus Codrin Ștefănescu.

CAPITAL precizează că în perioada următoare se va alege un nou preşedinte al PSD Bucureşti, respectiv PSD Ilfov, iar actualul președinte, Gabriela Firea, nu ar mai avea susţinere. Se pare că favorit ar fi Șerban Nicolae, care ar beneficia de suportul lui Dragnea.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, este șantajată de președintele PSD, Liviu Dragnea?