Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorii au adoptat proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prin care se modifică taxa de primă înmatriculare. Proiectul prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă.

Taxa pentru emisii poluante este calculată, în noua formă, pe baza unor "criterii obiective" - tipul monitorizării, capacitatea cilindrică, emisia de dioxid de carbon, norma de poluare, luându-se în considerare şi deprecierea autoturismului, potrivit unor coeficienţi propuşi de Executiv, şi permite taxarea corectă şi reală a poluatorilor bazată pe cantitatea de emisii cu impact asupra mediului produsă de aceştia, scrie Mediafax.

Senatul a adoptat proiectul în calitate de primă Cameră sesizată. Actul normativ votat luni de Senat modifică taxa pe poluare pentru autovehicule prevăzută de Ordonanţa de urgenţă 50-2008, taxă criticată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Proiectul adoptat de Senat prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

cretu UNGURUL NE SAPA DIN INTERIOR ,, CU BUNE INTENTII" Stie el ce face , iar politicienii nostrii il pupu- c ........ si voteaza RUSINE SA VA FIE O sa iesim iarasi in strada si .... sa te tii

18 ianuarie 2012 12:30

Mircea Bulgaristii continua sa circule fara nicio taxa de poluare, chiar daca fac 100.000 km pe luna in Romania ?

11 ianuarie 2012 13:14

gigi hotiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii , ungurul e hot mareeeeeeeeeeeeeeeeeee mediu pe dracul ,de aia au pirdut certificatele de poluare jos ministrul mediului , cel mai mare hot si incmpetent

9 noiembrie 2011 15:43

decebal sunteti nemernici si nebuni nenorocitilor ;de ce sa platesc eu care am masina din 2006;..de ce sa nu plateasca cel carea consuma carburanti,ulei, cauciucuri......nu avetii minte cat o bibilica ...sa vina alti bozgori ,ca voi nu aveti nimic comun cu acest pamant ...

1 noiembrie 2011 19:23

Eu "criterii obiective"... Cuma mama zmeiilor tocmai DISTANTA circulata este ignorata? Daca vor sa taxeze POLUAREA, au la indemana taxarea benzinei - cine arde benzina mai multa, ala plateste mai mult. Ce are poluarea cu cilindreea masinii, daca o tin in curte sau ma plimb duminica 10km? Ala cu Tico pe post de taxi polueaza de 10 ori mai mult pentru ca arde de 10 ori mai multa benzina la kilometrii lui.

1 noiembrie 2011 18:35

terezu Eu am dat in judecata statul, si maine este procesul in instanta. O sa se duca avocata. Cum am facut eu. Am platit taxa, atunci m-am dus si am depus o cerere la finatele unde am platit-o de restituire a banilor. Cererea trebuie depusa in 30 zile de la data platii. Ei au zis ca nu restituie banii conform legii. Atunci i-am dat in judecata si de un an jumate sunt in proces

1 noiembrie 2011 14:55

tax free mai taxatilor nu va este rusine? cum indrazniti sa cereti banii inapoi? din cauza unora ca voi se duce tara asta de rapa. ar trebui sa vi se ia de 2, 3, ba nu, de 10 ori fiecare dare, taxa si impozit datorate statului. voi nu intelegeti ca e criza? si statul nu are de unde? nu are de unde sa-si chiverniseasca alesii si numitii? nu aveti nici un pic de bun simt in voi? unde va credeti? in america? in europa? sunteti si veti fi de-a pururi in romania, tara tuturor posibilitatilor si mai ales a imposibilitatilor devenite posibilitati.

1 noiembrie 2011 14:19

Super taxatu` Am cumparat in 2005 un VW, pentru 8200 euro, la care am platit taxe vamale 1500 euro.E normal sa mai platesc din nou taxa de prima inmatriculare?

1 noiembrie 2011 10:35

Taxatu' Cei care au platit taxa la 01.07.2011,pentru o masina noua,mai primesc cei 30%sau25% inapoi?Ce demersuri trebuiesc efectuate dc nu va suparati??

1 noiembrie 2011 9:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.