Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nu a trecut nici o lună de când guvernanţii anunţau cu surle şi trâmbiţe că, din grijă pentru sănătatea românilor, au crescut semnificativ numărul locurilor scoase la concursul de rezidenţiat din acest an, ajungând la peste 5.400. Listele publicate de Ministerul Sănătăţii arată că, în realitate, numărul locurilor alocat viitorilor doctori este cu mult mai mic faţă de cel promis, ceea ce i-a nemulţumit pe absolvenţii de medicină. Nici examenul pe care tinerii medici îl dau pentru obţinerea titlului de specialist, început ieri, nu este lipsit de controverse.

Listele cu posturile și locurile scoase la concursul de rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie în sesiunea 18 noiembrie 2018 au fost publicate de Ministerul Sănătății. Astfel, absolvenţii facultăţilor de Medicină au aflat că din cele 5.415 locuri promise de guvernanţi, doar 4.357 de locuri sunt dedicate viitorilor medici şi doar 273 de viitori rezidenţi la medicină vor avea posturi. Un singur post a fost scos la concurs pentru medicină dentară. Pe lista locurilor scoase la concursul de rezidenţiat pentru anul universitar 2018-2019, mai sunt şi 405 locuri la medicină dentară și 225 de locuri la farmacie.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.