Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Jurnalistul Liviu Avram a vorbit, într-o intervenţie live pe pagina de Facebook Adevarul.ro, despre reacţia CSM privind Ordonanţa de Urgenţă pe legile Justiţiei, spunând că „avem prima dovadă scrisă că Tudorel Toader lucrează şi legiferează în favoarea infractorilor”, OUG-ul aprobat de Guvern lăsând posibilitatea inculpaţilor de a contesta capacitatea legală a procurorilor de a întocmi acte şi rechizitorii.

„Cred că avem prima dovadă scrisă că domnul Tudorel Toader lucrează şi legiferează în favoarea infractorilor. Chiar dacă astăzi CSM a spus că acel Articol VII se aplică doar pentru viitor, acel Articol VII spunea că procurorii din DNA şi DIICOT rămân pe funcţii dacă îndeplinesc actualele condiţii ale legii. Toată lumea s-a speriat şi a crezut că procurorii vor pleca. Astăzi, secţia pentru procurori din CSM a recomandat că acel articol se aplică doar pentru viitor. Cei care sunt pe funcţii şi nu îndeplindesc noile condiţii rămân pe funcţii. Numai că ceea ce a făcut CSM a vizat o chestiune pur administrativă. Activitatea unui procuror mai are însă o componentă mult mai importată, de procedură penală, de a administra probe. În momentul în care Ordonanţa lui Tudorel Toader rămâne aşa cum este ea, este previzil că foarte mulţi inculpaţi vor contesta capacitatea legală a procurorilor de a întocmi acte şi rechizitorii”, a explicat jurnalistul Liviu Avram.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.