Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Legea privind combaterea spălării banilor a fost amânată la vot miercuri în plenul Camerei Deputaților, ceea ce arată că președintele PSD, Liviu Dragnea, a pierdut majoritatea, cel puțin în rândul deputaților. Dragnea a declarat că Legea privind combaterea spălării banilor nu a fost adoptată, deoarece grupul USR nu a fost de acord cu unele prevederi, însă acestea sunt prevăzute expres în directiva UE și dacă nu sunt transpuse riscăm să continue procedura de infringement, anunță COTIDIANUL.

USR susține însă că de fapt legea nu a avut majoritate. „Ce trebuie să se înțeleagă este că Liviu Dragnea, cel puțin în Camera Deputaților, pierde majoritatea. Acest proiect, chiar cu opoziția noastră și a PNL-ului, dacă ar fi avut majoritatea pe care a folosit-o de atâtea ori ar fi putut trece. Nu are majoritatea, nu trece, ceea ce este grav, pentru că România poate fi condamnată pentru această chestiune legată de implementarea unei directive”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, citat de EVENIMENTUL ZILEI.

Liviu Dragnea a pierdut pe 3 octombrie, pentru prima oară, majoritatea în Camera Deputaţilor cu ocazia votului pentru legea offshore, amintește CAPITAL. Liderul PSD a reuşit să evite în ultimul moment şi validarea la vot a acestei pierderi în premieră, dându-i printr-o asistentă semnalul lui Florin Iordache, care prezida şedinţa Camerei, să retrimită la comisii proiectul legii offshore.

Nu este liniște în majoritatea parlamentară și nu este liniște nici în guvern, constat[ ADEVĂRUL. Liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit, miercuri, despre viitoarea remaniere guvernamentală, anunţând că acest subiect va fi dezbătut în CEx, imediat ce premierul Viorica Dăncilă se va întoarce din vizitele oficiale. „Nu eu propun cum să se facă remanierea guvernamentală, ca să fie clar, dar nu s-a vorbit decât despre o posibilă remaniere cu aceeaşi structură. Cu doamna premier am avut discuţii luni seara şi ieri“.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a anunțat că cel puțin un ministru din Guvern va fi schimbat cât de curând. Evaluarea miniștrilor va trebui făcută de către premierul Dăncilă, a mai adăugat șeful social-democraților. Liviu Dragnea a răspuns, miercuri, unei întrebări a jurnaliștilor cu privire la remanierea guvernamentală, anunță JURNALUL NAȚIONAL. „Sunt șanse zero să nu plece niciun ministru, să nu existe remaniere guvernamentală”, a precizat Liviu Dragnea.

ANTENA3 susține că pe lista miniștrilor care ar putea pleca din Guvernul Dăncilă se află: Paul Stănescu - ministrul Dezvoltării, Tudorel Toader - ministrul Justiției, Ioana Bran - ministrul Tineretului și Sportului, Dănuț Andrușcă - ministrul Economiei, George Ivașcu - ministrul Culturii, Lucian Șova - ministrul Transporturilor, Ioan Deneș- ministrul Apelor.

„Necesitatea remanierii este evidentă din două motive. PSD este într-o confuzie internă și este nevoie de o remaniere și doi, lipsa seminificativă de performanță a actualei echipe. Aceste motive cred că sunt suficiente. Mă refer la ministrul Economiei, sunt convins că dacă îl va schimba, va fi un nume greu, important. La Ministerul Justiției nu știm că s-ar putea întâmpla ceva. Tudorel Toader este un nume important al acestui Guvern. Este un profesor foarte bine pregătit”, a spus Marius Pieleanu.Comentarii

Desi Ordonanta privind legile justitiei este extrem de toxica pentru justitie, din PSD s-au auzit nemultumiri si atacuri impotriva lui Tudorel Toader pentru ca nu e suficient de toxica. Adica mai pe romaneste, desi ii profita din plin lui Dragnea, lasa multi infractori cu buza umflata. Si ei se uita cu furie cum doar Dragnea isi rezolva dosarul Tel Drum, iar amnistia nu se arata. Si nici nu se va arata cat timp Toader este controlat de Tariceanu, care nu este interesat politic de o asemenea masura. comisarul.

19 octombrie 2018 7:44

Gicu AMIN...! Sa fie cu noroc!

18 octombrie 2018 18:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.