Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai aplaudă decizia ÎCCJ conform căreia orice manifestație publică trebuie anunțată în prealabil. În cadrul unui interviu acordat RFI, Nicolai a declarat că decizia este una foarte corectă și normală.

„Este foarte corectă, este o decizie normală, de respectare a legii. În nici un stat european care acţionează conform principiilor statului de drept nu se pune problema nerespectării legii în materie de adunări publice. Lumea este liberă să protesteze şi să respecte acest minim principiu al declarării protestului, ceea ce este o chestiune de normalitate, pentru că statul trebuie să asigure ordinea publică. Or a încălca permanent legea, clamând nevoia de respectare a legii în România mi s-a părut o conduită care nu era deloc conformă cu statul de drept. Protestele spontane nu pot fi agreate, decât în limitele în care sunt reglementate pe lege. (...)Eu cred că a specula pe ideea Ordonanţei 13 la nesfârşit nu face bine absolut nimănui (...). Cred că trebuie să intrăm toţi într-o logică a respectului faţă de lege şi pornind de la acest lucru, să ne comportăm ca atare, fie că suntem la Putere, fie că suntem în Opoziţie. Suntem liberi să spunem orice. Dacă dorim să manifestăm, trebuie să manifestăm într-un cadru organizat şi reglementat de către statul în care facem acest lucru”.


Comentarii

Gicu Mai NORICA, daca nu crezi ca esti o VACA,....uita-te in oglinda!

17 octombrie 2018 16:29

vasile JUSTITIA SA FACA ORDINE. ESTE STRIGATOR LA CER CE SE INTAMPLA IN ROMANIA. DE APROAPE 30 DE ANI DAR MAI ALES IN ULTIMII 2 ANI TRAIM O ADEVARATA DEZORDINE.

17 octombrie 2018 8:31

victor Norica are dreptate. Trebuie sa fie disciplina si la noi odata si odata. Toti care nu au treaba pe acasa ii vezi in fata institutiilor statului la urlat si tracasat oamenii. Ne-am saturat.

17 octombrie 2018 8:28

Unu care îți da muie Noricoooo Este o pula stat de drept. Date fa in pula mea!

17 octombrie 2018 0:06

Cornea Asta e Statul de Drept !Nu cloaca in care ne-au bagat Boc, Basescu, Iohanis, DG24, Realitatea TV si B1TV cu ochelaristu' fost parlamentar......

16 octombrie 2018 21:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.