Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Muncii a făcut o clarificare în legătură cu sistemul de pensii și ceea ce se va întâmpla din 2021 în legătură cu vechime la pensie și contribuțiile datorate.

Din 2021, vor fi considerate stagiu de cotizare doar perioadele pentru care asiguraţilor li s-au plătit contribuţiile pentru pensii (CAS) în sistemul public, potrivit proiectului viitoarei legi a pensiilor, recent aprobat la Guvern. În prezent, perioadele asigurate sunt cele pentru care s-a datorat CAS, chiar dacă unii angajatori nu virează contribuţiile la stat din rea-voinţă. Pe noua reglementare, salariaţii vor fi oarecum forţaţi să-şi verifice mai des situaţia plăţii efective a CAS, obligaţie ce revine angajatorului. Ministrul muncii a ţinut să-i asigure pe cei cărora nu li s-au virat contribuţiile până acum că nu vor avea de suferit la pensie, dar că, din 2021, lucrurile nu vor mai sta la fel.

Integral pe CapitalComentarii

v Cred ca daca esti angajat nu poti face verificari daca angajatorul a varsat banii pe care ti i-a retinut pt pensie. Sa nu mai vorbim de cei pusi in situatia ca daca fac "mutre" li se desface contractul de munca si ramine si fara salariu.

16 octombrie 2018 23:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.