Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consumul de carne trebuie să scadă semnificativ pentru a evita cele mai dezastruoase efecte ale schimbărilor climatice, conform unui amplu studiu privind impactul sistemului alimentar asupra mediului. În țările vestice, consumul de vită trebuie să scadă cu până la 90% și să fie înlocuit cu de cinci ori mai multe leguminoase.Conform studiului, sunt necesare schimbări majore în agricultură pentru a evita distrugerea abilității Pământului de a hrăni cei 10 miliarde de oameni ce se așteaptă că vor popula planeta în următoarele decenii.

Producția alimentară cauzează deja daune enorme mediului înconjurător. Creșterea animalelor necesită suprafețe de teren mai mari ca orice altă industrie. Aproape 80% dintre terenurile agricole ale lumii sunt folosite pentru producția hranei destinată animalelor și pășunat, deși carnea oferă doar 18% din caloriile totale consumate în lume. Defrișarea habitatelor naturale pentru a fi transformate în terenuri agricole este una dintre cauzele principale ale extincției în masă care afectează viața sălbatică în prezent.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.