Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lucrările la metroul din Drumul Taberei avansează semnificativ, după ce calea de rulare a magistralei 5 este aproape gata. Conform raportărilor constructorului italian Astaldi, lucrările la fundația căii de rulare sunt aproape gata, respectiv sunt efectuate în proporție de 99,5%.

Potrivit acelorași raportări, structura de rezistență a fost făcută în proporție de 98,73% în timp ce la finisaje, progresul e mult mai mic: doar 58,91% relatează economica.net.

Primele probe cu locomotive și vagoane ale Metrorex ar urma să fie făcute la finalul acestui an, dacă lucrările se încadrează în grafic. Excavația, cel mai anevoios proces, s-a încheiat în vara anului trecut, iar lucrările au fost făcute de două 'cârtițe'. Metroul către Drumul Taberei ar putea fi dat în folosință anul viitor, estimează Ministerul Transporturilor.

Integral pe Libertatea