Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tudorel Toader, ministrul Justiției, vine în această seară la ”Sinteza Zilei”.

Față în față cu Mihai Gâdea, ministrul va răspunde celor mai importante întrebări ale momentului.

Explicații despre Ordonanța de Urgență pe Justiție, dar și un răspuns la acuzațiile lui Augustin Lazăr.

Iată principalele declarații ale ministrului Justiției:

”Nu am știut că procurorul general îmi spune noaptea ce să fac eu dimineață. Eu mi-am văzut de treabă. Doar Ordonanța asta nu e a mea, e emisă de Guvern. Eu cred că este o OUG necesară, coerentă, tehnică. Eu nu aș spune că există o presiune externă. Poate nici internă. Sigur, sunt unele manifestări de nemulțumire, dar nu înseamnă că este o presiune. Tu ca demnitar trebuie să ai tăria să îți faci treaba corect, indiferent că unii sunt nemulțumiți sau nu”

”Luni seară l-am văzut la televizor pe Frans Timmermans. Marți ne-am întâlnit la dumnealui în birou, am avut o discuție firească. S-a văzut dorința de a dialoga, de a găsi soluții comune”

”OUG a fost necesară din multe motive. Am pornit de la avizul preliminar al Comisiei de la Veneția, la rândul ei Comisia Europeană se raportează la el când ne evalueză, MCV se raportează la Comisia de la Veneția. Am pornit și de la solicitări venite în mod explicit de la CSM”

”Nu există riscul de a da înapoi”

”De la Ministerul Justiției a plecat propunerea potrivit căreia dacă se face dovada că magistratul a acționat cu gravă neglijență, statul trebuie să pornească acțiunea în regres. Legea adoptată de Parlament prevedea că, după ce Inspecția Judiciară stabilește că magistratul a acționat cu gravă neglijență, Ministerul Finanțelor, pe baza propriei evaluări, poate introduce acțiunea în regres. Deci deja nu mai era obligatorie. În proiectul de OUG am propus revenirea la forma inițială, prin care Ministerul Finanțelor să nu mai poată spune da sau nu. El nu are elemente juridice pentru a aprecia această necesitate”

”În avizul Comisiei de la Veneția se face referire la nevoia de îmbunătățire a răspunderii magistraților”

”A rămas posibilitatea de revocare a membrilor CSM. Sunt două categorii de elemente. Cele de fapt și cele de drept. Pentru ce motive poate fi declanșată procedura de revocare? Când nu mai îndeplinește condițiile legale. Sau nu își îndeplinește îndatoririle”

”Avem mulți procurori detașați. De regulă nu pe orizontală, ci pe verticală. După Ordonanța de astăzi, procurorii detașați vor rămâne în funcții numai dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de lege. Să nu vorbim de doamna Kovesi, să vorbim în general. Dumneavoastră (Mihai Gâdea - n.r.) spuneți că e sfidare. Procurorul general poate spune că e o valorificare a experienței (...) Încercăm să realizăm o ierarhizare a lor. Procedura era un pic deficitară. Delegarea pe lângă Curtea de Apel se dispunea de către CSM. Dar delegarea de la DNA, DIICOT, PIICJ, de către procurorul general. Și sunt multe motive ca să abordez unitar această problema. Toate delegarile rămân de competența exclusivă a secției de procurori din CSM (...) Să facem deosebirea între delegare, detașare și promovare”


Comentarii

9:53 psihopat analfabet pestifelic detectat. La un P$D atat de mizerabil si postacii sunt la fel de mizerabili.

16 octombrie 2018 17:40

solo Cum imparte Ministrul Justitiei dreptatea!!!!!!!??????? https://www.comisarul.ro/articol/toader-a-scos-post-la-oras-pentru-fiul-notar-dar-p_967673.html?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

16 octombrie 2018 15:12

Dana Dl ministru esti pus acolo sa faci lucruri bune pentru tara si popor, nu esti pus sa rezolvi interesele prietenilor si acolitilor tai. Nevertebrat si fara onoare esti in stare de orice, pentru tine tara este o notiune abstracta.

16 octombrie 2018 15:09

solo Ma scuz in fata voastra a celor care ati citit pentru o scapare.Nemernicul este pensionat pentru activitatea facuta ca judecator la Curtea Constitutionala in perioada 2006-2016. De cine credeti ca a fost propus ? De Partidul National Liberal. Iata de ce independentul TT este acum tinut in brate de Tariceanua. Acum sa vedeti castigul real - 177.000 de lei ca profesor la Universitatea Al I Cuza Iaşi - 120.000 de lei ca ministru al Justiţiei - 70.000 de lei ca membru CSM De asemenea, el a obţinut 327.000 de lei din pensii anul trecut, ceea ce înseamnă peste 27.000 de lei pe lună. Pe lângă acestea, a mai primit 3.600 de euro din chirii şi 6.600 de lei din drepturi de proprietate intelectuală.Soţia sa a avut venituri cumulate de aproape 120.000 de lei anul trecut. DECI refaceti calculul : Fara sotie castiga 13 000 de EURO LUNAR. Va mai mirati ca ODRASLA n-a reusit la examenul de NOTAR ? Nu-i nimic! Tata l-a facut universitar, ba i-a gasit si o DETASARE ca notar la Iasi. Sa nu stea baiatul tatii prin noroaiele din satele Moldovei.

16 octombrie 2018 14:38

Solo Acest mistocar care ne da lectii de drept ( mai bine zis da lectii de drept studentilor. Bun exemplu!) isi bate joc de o natie intreaga. L-ati auzit cum a spus: Eu sambata si duminica am fost la Iasi ca sa tin cursuri studentilor la Drept? Cu ce drept poate acest individ sa cheme studentii sa le tina cursuri in zilele lor libere? Ca sa castige el niste bani in plus? Nemernicul nu castiga destul? Astfel, conform datelor oficiale, pentru prestația sa, Tudorel Toader încasează, anual, aproximativ 177.000 de lei de la Universitatea din Iași, 120.000 lei de la Ministerul Justiției și 70.000 lei de la CSM. În traducere, Tudorel Toader câștigă aproximativ 80.000 de euro anual! Adica peste 6 600 de Euro lunar!!!Amarestenilor, acest slugoi nemernic face legile justitiei. Ordinar!!!!!; https://www.bugetul.ro/suma-uriasa-iata-cat-incaseaza-ministrul-justitiei-tudorel-toader/

16 octombrie 2018 14:04

Trecatorul Rar poti intalni o asa taratoare scarboasa si perfecta ca acest Tudorel ! Ma intreb cum nu se intoxica atunci cand se uita in oglinda .

16 octombrie 2018 13:13

Nici macar o lege nu exista pentru cei pagubiti. Legislatia este facuta de hoti pentru hoti. !!!!

16 octombrie 2018 11:46

ADEVARAT VA SPUN VOUA ! Vai de voi fariseilor !!!! Fericiți veți fi când vă vor chinui, mințind pentru mine! Voi cei din PNL=USR= Iohaniști = onaniști ... care ați făcut pactul cu DIAVOLUL, adică cu imperialiștii occidentali, veți avea de suferit !

16 octombrie 2018 9:53

zarnescu ion Tudorele o sa ajungi la parnaie....

16 octombrie 2018 9:34

"Slugoiul lui Dragnea Ba slugoi nenorocit , ai "calamitat si interperiile ''noaptea ca sa slujesti infractorii ziua. N-ai pic de onoare soldovene...Tot ma intreb cum poti fi ata de ticalos si slugoi...

16 octombrie 2018 7:43

“TuDorele fa ceva!” urlau pesedeii disperati pe canalele TV aservite . Si Tudorel a facut … ceva cam moale in care a si calcat cu pantofii sai de “universitar”. Raportul lui TuDorel parca este scris de Voiculescu pe cand era cazat la mititica! Lepadaturile astea de sinecuristi PSD stau lipiti de Dragnea ca scaietii de haine! E jalnic, rad si curcile de ei.

16 octombrie 2018 0:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.