Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat luni, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) privind obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, că este optimist că românii îşi vor exprima în continuare punctul de vedere prin intermediul protestelor.

"Protestele spontane sunt un drept pe care cetăţenii au dovedit că ştiu să îl folosească. Ordonanţa 13 este cel mai bun exemplu pentru un astfel de protest şi sunt foarte optimist că în continuare cetăţenii români îşi vor exprima punctul de vedere atunci când va fi cazul prin astfel de proteste, care rămân spontane, dincolo de reglementarea Curţii, care într-adevăr clarifică un aspect, care de fapt obligă ca în cadrul unor proteste organizate să fie mai clară legătura cu instituţia sau spaţiul în care se întâmplă acest lucru", a arătat el, la o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Barna a adăugat că orice reglementare care "nu ţine de logică, de bun simţ, de natura umană" nu poate să producă efecte.

"Dacă se adună în această seară sau săptămâna viitoare nişte oameni în faţa Guvernului, spontan, fără să existe un organizator, cine va fi sancţionat? Cei 10-20-50.000 de oameni, individual, fiecare? Ne vor lua jandarmii la bătaie, la luat buletine, la ce? În mod practic, efectele unei astfel de reglementări nu pot să existe. Dacă cetăţenii protestează, autorităţile vor lua act de acel protest. Nu pot fi alte consecinţe", a spus el.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, luni, un recurs în interesul legii şi a stabilit că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice atunci când acestea se desfăşoară în pieţe ori pe căile publice - drum public, parte carosabilă şi trotuar - sau în locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

În luna iulie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a sesizat ICCJ în legătură cu existenţa unei practici neunitare în instanţe cu privire la modul în care trebuie interpretate şi aplicate prevederile art. 3 din Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, mai precis sintagma "cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor sau a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat".


Comentarii

Giuseppe cel scamator Da Barna o sa te bata de de caci pe tine jandarmii, or sa-ti ia buletinul si o sa-ti futa niste amenzi de-alea PIZDA! O sa belesti pula.Voi USR in cazul in care veti castiga alegerile veti pastra aceasta lege ptr ca va vor avantaja. GUNOAIELOR!

16 octombrie 2018 13:49

victor Asa trebuie jandarmeria sa-si faca datoria. Cat mai putem rabda insolenta voastra?

16 octombrie 2018 9:55

PSIHIATRUL DE SERVICIU Descreiaratul asta de "salvator" sau salvamar al lu' peste prajit, ignora declaratia spontana a altui descreierat Dide, care s-a jelit public ca, decizia ICCJ "prejudiciaza interesele financiare ale unor rezistaci "?! Adica, niste descreierati, sunt platiti gras, sa arunce cu borduri si bolovani in jandarmi ?! Huooooooooo! usr si toti ca voi.

16 octombrie 2018 7:01

Ecce Homo Ce?! Jandarmii ne vor lua kurcubeurile la pulan fără provocare?! Hai să organizăm o defilare spontană în curând, fraierii nu știe că defapt noi tânjim la acțiune în aer liber. Ecce Pasiunea.

16 octombrie 2018 6:08

v D-le Barna, dupa ce vor fi amendati si saltati in dube citiva dintre protestatari, care sint mai "galagiosi", probabil ceilalti manifestanti se vor imprastia

15 octombrie 2018 23:14

MAMĂĂĂ! Da, așa ar trebui, idioților!

15 octombrie 2018 21:56

alupigus Nuuuu ! Va trag muie tradatorilor !

15 octombrie 2018 21:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.