Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a apreciat luni, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) privind obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, că "încet, încet" se va învăţa lumea să respecte legea.

"Nu există protest spontan prevăzut în legislaţie. (...) Încet, încet se va intra în respectarea legalităţii şi persoanele respective, dacă încalcă legea - e contravenţie. În mod normal ar fi trebuit să se aplice. Este mai greu, este adevărat, după ce ai învăţat lumea în stradă... că pot să participe când doresc, că nu e nevoie de niciun fel de autorizaţie, că jandarmii sunt puşi acolo ca să ai în cine arunca cu pietre şi alte obiecte, că bunurile din preajmă sunt făcute ca să fie distruse, că şoselele şi drumurile publice sunt făcute ca să fie ocupate, dar încet-încet se va ajunge să se respecte legile în România. (...) Încet, încet se va învăţa lumea să respecte legea. Încet-încet nu înseamnă brusc", a arătat el, la o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Deputatul a mai apreciat că decizia ICCJ nu era necesară, dar că este binevenită.

"Nu mi se pare normal să fie acest lucru, adică să dai o decizie ca să respecţi legea şi nu mi se pare normal ca tocmai cei care trebuie să aplice legea să o încalce, dar decizia este binevenită deoarece clarifică şi pentru cei care nu înţelegeau acest lucru. Dacă aţi citit legea, vedeţi şi dumneavoastră că nu, de fapt nu era nevoie de această decizie", a mai spus Nicolicea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, luni, un recurs în interesul legii şi a stabilit că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice atunci când acestea se desfăşoară în pieţe ori pe căile publice - drum public, parte carosabilă şi trotuar - sau în locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

În luna iulie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a sesizat ICCJ în legătură cu existenţa unei practici neunitare în instanţe cu privire la modul în care trebuie interpretate şi aplicate prevederile art. 3 din Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, mai precis sintagma "cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor sau a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat".


Comentarii

vio @victor mamica daca nu erau de astia nu scriai tu tampenii ca un vasnic postac la ora asta

16 octombrie 2018 14:03

victor Este foarte buna hotararea inaltei curti de casatie si justitie. Trebuie respectata. Trebuie stabilite masuri drastice pentru cei care nu respecta. Cred ca lumea s-a saturat de acesti tupeisti ,obraznici care nu au ce facesi destabilizeaza tara.

16 octombrie 2018 10:01

Mihai dictatura idiotilor , asta am votat ,asta avem!

16 octombrie 2018 7:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.