Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comunștii români și-au construit și consolidat supremația, vorba lui Adrian Cioroianu, „pe umerii lui Marx”, ale cărui scrieri, de fapt, nici măcar nu le citiseră.
Lui Marx, Engels, Lenin și, pentru o anumită perioadă de vreme lui Stalin, aceiași comuniști români le-au adăugat în chip de cârje și câte ceva din gândirea legionară, confirmând, mai mult și mai apăsat decât s-a întâmplat în celelalte țări din Estul Europei cât de apropiate sunt extrema dreaptă de extrema stângă. Așa s-a născut sau, mai degrabă, a revenit pe tapet și în discursurile lui Nicolae Ceaușescu conceptul de om nou. Care stătea acasă, nu se plângea că lucrurile merg prost în țară, nu voia să știe de birourile de pașapoarte, critica Europa Liberă și aplauda frenetic tot ceea ce îi ieșea pe gură Geniului Carpaților.
Omului nou, concept intrat în hibernare după decembrie 1989, îi ia loc în vremea din urmă un altul. Acela de bun român. Care este adeptul PSD-ului, iubește guvernarea PSD-ALDE, nutrește un veritabil cult pentru președintele social-democraților, dl. Liviu Nicolae Dragnea, este dușmanul străinătății, o străinătate demonizată, despre care spune că ar vrea să ne subjuge, vede negru în fața ochilor în momentele în care i se vorbește despre Europa, UE și valorile acestora și care, în ultimele zile, a ajuns, desigur, la comandă, la concluzia că ar fi mult mai bine dacă am pune în practică un RO-EXIT.

Integral pe Contributors.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.


Te-ar mai putea interesa și...

Circul cel mare crește mereu

21 aprilie 2019 19:16

Liviu Nicolae Dragnea -omul nimicului

21 aprilie 2019 12:07

Şefu’, fii candidatul nostru!

19 aprilie 2019 13:30

Ce fel de SRI avem?

18 aprilie 2019 20:27

Tudorel, out! Se pregăteşte Vio?

18 aprilie 2019 15:57