Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional Astra Film Sibiu începe luni, iar timp de şapte zile vor avea loc, în nouă spaţii din centrul istoric al oraşului, peste 400 de evenimente cinematografice.Din programul ediţiei fac parte 128 de filme - 55 de producţii din 30 de ţări participă la competiţia AFF 2018 în cele 5 secţiuni competiţionale, iar 28 de titluri sunt proiectate în formatele VR şi full-dome. Un număr de 17 documentare reprezintă cinematografia realităţii româneşti la festival, iar peste 60 de proiecţii vor fi urmate de sesiuni de Q&A cu realizatorii români şi străini prezenţi la Sibiu. Peste 50 din filmele selecţionate vor avea premiera în festival.

Ediţia aniversară este marcată de o participare record: peste 3.000 de filme din 93 de ţări au fost înscrise. Rezultatele competiţiei AFF 2018 vor fi decise de un juriu format din 13 personalităţi care reprezintă industria filmului de non-ficţiune - regizori, producători, critici de film, directori de festival, profesori, scriitori. Câştigătorii secţiunilor competiţionale vor fi anunţaţi sâmbătă. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la peste 25.000 de euro.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.