Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul se reuneşte, luni, de la ora 9.00, iar Ordonanţa de Urgenţă privind cele trei legi ale justiţiei, pentru a le pune în acord cu observaţiile Comisiei de la Veneţia, ar urma să se afle pe ordinea de zi a şedinţei. Însă, recomandările Comisiei de la Veneția în chestiunile esențiale sunt ignorate. După şedinţă, premierul Viorica Dăncilă va pleca într-o vizită în Turcia şi în Emiratele Arabe Unite.

Actualizare 9:17. Viorica Dăncilă a anunțat că pe ordinea de zi a fost adăugată și OUG privind cele trei legi ale justiției.

„Cele trei legi ale justiţiei au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituţională şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie în interesul cetăţenilor. Ceea ce adoptăm astăzi este o armonizare a prevederilor legilor, astfel încât să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică pentru buna desfăşurare a actului de justiţie. Justiţia din România trebuie să fie garanţia respectării şi apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, iar abuzurile şi imixtiunile în înfăptuirea actului de justiţie nu sunt şi nu vor fi tolerate”, a susținut Viorica Dăncilă.

Integral pe Digi24Comentarii

Brian Swarran "Nu vom tolera imixtiuni în actul de justiție" Pai si ce face OUG-ul asta fa idioat-o. O sa ajungi in puscarie!

16 octombrie 2018 13:46

alupigus TUDOREL TOADER este salvatorul natiunii romane daca reuseste sa disloce hoarda securistida ! Priviti-i cum se zvarcolesc bubulii toti , sunt inebuniti ca le dispar privilegiile de putere disctretionara !

15 octombrie 2018 21:02

Vasile Gheorghe Madam Dancila, dar sesizarea ta la CCR pentru schimbarea celor 5 judecatori ai completului de judecata la ICCJ a apelului lui Dragnea nu este o imixtiune in actul de justitzie...Pe langa faptu ca esti incompetenta mai esti si mincinoasa si ipocrita...Ca ai aruncat pe fereastra 40 milioane de Euro din buget prin semnatura ta pentru un Referendum inutil si daca am fi un stat normal ar fi trebuit sa-tzi dai demisia dupa aceea...Acum te mai duci si la shoping in Turcia si Emiratele Unite sa mai cheltui aiurea banii tzarii...ca nu sti si nu potzi rezolva ceva si pentru tzara...Catzi oameni de afaceri vin cu tine? Niciunul...Doar coconet guvernal la shoping la Dubai...

15 octombrie 2018 11:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.