Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Traian Băsescu a declarat că trebuie să dispară pensiile speciale, acesta spunând că el, ca fost preşedinte al României, are o pensie de 2.980 de lei, în schimb, torţionarul Ioan Ficior, care a murit în închisoare la vârsta de 90 de ani, avea o pensie de 5.500 de lei.

"Când doamna Olguţa vrea să vină să se prezinte ca mama noii legi a pensiilor, să aibă în vedere că fără rezolvarea şi punerea în această lege şi a furtului de bani care înseamnă pensiile speciale nu a rezolvat problema sistemului de pensii din România. Eu am ieşit la pensie cu 2.980 de lei pensia de comandant de navă, de fost ministru, de fost preşedinte. Am ieşit cu 2.980 de lei pensie şi Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci un fost preşedinte are o pensie mai mică. Dacă ai fost preşedinte 10 ani şi vreo 10 ani prin guverne şi 12 ani comandant de navă, ieşi cu 2,980 de lei, dacă ai fost torţionar ieşi cu 5.500 de lei", a afirmat Traian Băsescu, joi seară într-o emisiunea difuzată de B1 Tv.

Integral pe MediafaxComentarii

victor Pensii speciale grava discriminare tolerata de curtea constitutionala care ar trebui sa vada ca constitutia interzice discriminarea. Ar trebui ca pentru toti sa se aplice aceeasi metodologie decalcul al pensiei.Orice lege s-au metodologie de calcul al pensiilor diferita de cea conf. contributiei care se aplica celor 5 milioane de pensionari este contrara consrtitutiei ROMANIEI.

13 octombrie 2018 9:20

Ciobanu Mircea Baselu' fa-te tortionar! Beat pula cu ochii aia strambi si bastonul in mana esti spaima oricarui parnaias!

12 octombrie 2018 15:58

PS Nu mintii!

12 octombrie 2018 15:00

Socotitorul Asta ne crede chiar prosti? De ce minti ? Ca fost marinar ai vreo 3900. Ca fost presedinte al Romaniei ai 75% din salariul ACTUAL al presedintelui. dupa socoteala mea cel putin 17 000 de lei. Ai pensie speciala ca fost parlamentar? Pai ai fost, deci iei si de acolo. Vei primi pensie speciala ca fost primar al Bucurestiului? Stiu ca cele doua SPECIALE ale tale sunt mici in comparatie cu cea de fost presedinte, dar nu minti! Si daca vrei intradevar sa se elimine pensiile speciale iesi in parlament si spune adevarul, nu pe la colturi.

12 octombrie 2018 14:58

Mircea Lasa ca ai rezerve in Panama, I-le Caiman s.a. La cate miliarde ati "evaporat" in 8 ani....... Sa ajungi sa-i mananci cu lingura.....

12 octombrie 2018 12:04

Las' ca Basila a fost si parlamentar si primar Ii vin si de acolo un purcoi de bani. Altfel sustin cu tarie revizuirea regimului pensiilor speciale. Pentru mandatele avute, daca s-au retinut contributii pentru pensii (CAS) ca la toata lumea, au si ei dreptul la pensiile care li se cuvin, altfel unde mai e echitatea sociala?!

12 octombrie 2018 11:57

iulian Oare surprinde pe cineva? Cine are cea mai mare pensie din Romania si dupa cum zic unii, din Europa? Pensie mare inseamna si venituri mari realizate din salarii, pe tot parcursul vietii. Se pare ca un fost sef de penitenciar, lucru extrem de semnificativ pentru scara de valori aplicata. Deci, poti comenta ceva?

12 octombrie 2018 10:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.