Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Casa în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuși, situată în localitatea gorjeană Hobița, s-a prăbușit de tot după ce ultimul zid care mai stătea în picioare a căzut din cauza vremii zilele trecute.Locuința în care a copilărit Brâncuşi se află în satul Hobiţa, din judeţul Gorj, la aproximativ 200 de metri distanţă de Casa memorială 'Constantin Brâncuşi, care este o copie a clădirii originale.

Săptămâna trecută, casa originală, care este proprietate privată și aparține moștenitorilor artistului, s-a părbușit. 'S-a prăbuşit, da. Într-o seară. Stăteam şi ne uitam cum cade. Nu avem ce să mai facem. Au fost promisiuni multe. Mulţi care au trecut pe aici ne-au promis că vor încerca să o refacă, dar nu ai ce să mai faci. E aproape dusă. E praf! Ne trebuie mulţi bani să o mai putem pune pe picioare şi noi nu avem. Să vină cineva și să facă ceva că Brâncuși, săracul, a vrut să mai vină acasă, dar nu i-au dat voie comuniștii', a spus o stră-strănepoată a lui Brâncuși, Ioana Gogoi, în vârstă de 80 de ani, citată de Pandurul.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.