Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) îşi continuă ritmul susţinut de creştere şi înregistrează un avans de 17,5% la finalul primelor nouă luni ale acestui an pentru indicele BET-Total Return (BET-TR), care include şi dividendele acordate de companiile din indicele principal al pieţei de capital româneşti.

Potrivit BVB, BET-TR a atins luna trecută valori record şi a ajuns la cel mai mare nivel de la lansarea acestuia, în 2014.

"BET-Total Return ar trebui să fie primul indice la care să se uite investitorii pentru a evalua randamentul acţiunilor principalelor companii listate pentru că această componentă de dividend este semnificativă, în condiţiile în care piaţa de capital din România este recunoscută ca având printre cele mai ridicate randamente ale dividendelor la nivel mondial", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, Lucian Anghel.

BET, indicele care include cele mai tranzacţionate 15 companii listate la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 8,5% în perioada ianuarie-septembrie din acest an şi a avut al doilea cel mai mare ritm de creştere la nivelul indicilor principali ai burselor din Uniunea Europeană. Doar zece burse de la nivelul Uniunii Europene au reuşit să înregistreze rezultate pozitive la finalul primelor nouă luni din acest an.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.