Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Finanțelor spune că în reducerile operate de către Consiliu (Consiliul UE- n.red) în proiectul de buget pentru anul 2019, la linia dedicată măsurilor de urgență privind sănătatea animalelor și a plantelor nu s-au făcut reduceri ale creditelor de plăți, ci numai ale celor de angajament. Europarlamentarul Siegfried Mureșan a acuzat Guvernul României că a votat tăierea fondurilor pentru pesta porcină africană în Bugetul UE 2019.

Ministerul Finanţelor mai arată că amendamentele depuse de europarlamentari vor fi votate pe 24 octombrie, după care vor urma negocieri între Consiliul UE şi Parlamentul European, iar la un acord final pe buget s-ar putea ajunge pe 16 noiembrie, conform unui raspuns transmis către hotnews.ro.

De asemenea, Ministerul Finanţelor mai spune că pe 4 septembrie, Consiliului UE a votat ceea ce statele membre au agreat pe 11 iulie, la nivel tehnic. Potrivit Ministerului Finanţelor, amendamentele lui Siegfried Mureşan care solicită alocarea a 100 de milioane de euro pentru fermierii afectaţi de pesta porcină, au fost depuse după 11 iulie şi nu puteau fi incluse în poziţia Consiliului UE, aceasta şi în condiţiile în care ele se află într-un alt for decizional, adică Parlamentul European.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.