Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Să ai carte de muncă la Stat, iată visul suprem în România lui 2018. Familia tradițională în prezent înseamnă mama, tatăl și odrasla colegi de birou la vreo primărie sau agenție guvernamentală. Se cheamă marea, fericita, liniștita și de nimeni deranjata familie bugetară. Toți vor în ea, până și corporatiștii tânjesc nu atâ după valorile ei, cât după avantajele pe care le oferă. Sau, mai bine zis, le oferea!

Guvernul Dăncilă are mari probleme cu gestionarea bugetului de stat. Deja există un deficit dublu, față de anul trecut și conform surselor citate de CAPITAL, lipsesc deja 13 miliarde de lei. Una din soluțiile găsite de Orlando Teodorovici o reprezintă concedierile din aparatul administrativ. Ministrul Finanţelor a anunțat că este obligatorie o reformă a administraţiei publice.

„Cred că este de bun simţ să te gândeşti, pentru că ne dorim, cu toţii, o administraţie, şi locală şi centrală, eficientă. Asta înseamnă ce? Să ai oameni, nu foarte mulţi, exact câţi trebuie, mai bine plătiţi sunt deja. Legea există, ca să fim mai eficienţi. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”, a detaliat Teodorovici. „(Este momentul) să spunem «Stop». Nu doar Stop, ci şi în sens invers”, a mai spus Teodorovici, citat de ZIARUL FINANCIAR.

Ministrul Finanțelor Publice e pus pe fapte mari, dar cei cu idei „revolutionare” au fost executați rapid de partid, amintește NAȚIONAL. El vrea curățenie în tot aparatul bugetar și e pregătit să propună o serioasă restructurare a ministerelor, inclusiv prin toate structurile din subordine (secretariate, agenții etc). Deocamdată nu s-a luat o decizie în acest sens, dar poziția șefului de la Finanțe e tranșantă, iar discuțiile finale se vor purta după finalizarea bugetului pe 2019. Teodorovici anunță că noua politică a social-democraților va duce la o curățenie majoră în sistemul de Stat.

Aceasta pare a fi o primă confirmare a faptului că România se apropie cu pași mari de o criză, deja anunțată de BNR. România este întotdeauna în primejdia de a intra în criză. Directorul Direcției de stabilitate financiară din BNR, Eugen Rădulescu, susține că o criză nu se poate evita, anunță COTIDIANUL. „România este vulnerabilă pentru că este o economie mică, are o economie destul de slab dezvoltată”, a declarat el.

Conducerea Băncii Naţionale a României a lansat mai multe avertismente cu privire la starea economiei în ultimul raport publicat, subliniind aspecte interesante precum: diminuarea puternică a ritmului de creştere a economiei, frânarea neaşteptat de bruscă a cererii de consum. reamplificare a gradului de tensionare a pieţei muncii sau o continuă ascensiune a presiunilor asupra salariilor. Acestea, afirmă ADEVĂRUL, sunt doar câteva din subiectele asupra cărora membrii consiliului de administraţie al BNR au atras atenţia.

Și șeful FMI a tras un semnal de alarmă potrivit căruia economia mondială este pe marginea prăpastiei, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional a cerut joi ţărilor să folosească toate instrumentele pentru a rezista consecinţelor inevitabilelor ieşiri de capital, pe fondul escaladării riscurilor comerciale şi al majorării ratelor dobânzilor.

Pe de altă parte, analistul economic Radu Soviani, citat de ANTENA3, susține că Banca Națională a României i-a încurajat pe români să se îndatoreze. „În 2015, când deja se știa că dobânzile pe plan internațional vor crește, în loc să crească rata de dobândă Banca Națională a scăzut-o”, a spus Soviani. „Creditele în lei s-au majorat cu 20%, este o sumă enorm de mare într-un singur an. Banca Națională a României a acționat prea târziu”, a opinat Soviani. Potrivit lui, criza a venit deja în România!

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că se va ajunge la disponibilizări în rândul salariaților bugetari?


Comentarii

Ion Cristea Cu cât mai mulți funcționari publici, cu atât mai mare sărăcie (în toate țările). Funcționarii publici reprezintă cea mai mare piedică în dezvoltarea comerțului - afară cu ei!

13 octombrie 2018 4:01

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul România trebuia să fie ca Germania astăzi. Dar pentru că maica mea a fost omorâtă împreună cu tata, fratele, bunici, verișoare, verișori, mătușe, unchi, împiedicarea mea de a construi Casa Raiului prin privarea de somn, Carte de Identitate falsă etc. România arată ca astăzi. TIMPUL 12 HRISTOS 12, TIMP 4 ILIE 4, TI.M.P. Mâinile și picioarele lui Tișbitul (PREZENT-CONTINUU).

12 octombrie 2018 21:48

gica ,contra O mustata fumurie/Vai de biata Romanie

12 octombrie 2018 20:14

v Dragnea va fute-n cur. Va mari aparatul bugetar la 3 milioane de oameni. Vom elimina orice investitie si vom castiga din nou 45% la alegeri, iar Dragnea va fi presedinte.

12 octombrie 2018 19:24

Socotitorul Daca acum, dupa doi ani in care economia a "bubuit" din nou, ca pe vremea lui Tariceanu, guvernul are probleme cu bugetul, inchipuiti-va ce se va intampla peste 2-3 ani cand se prevede ca economia va avea o crestere de cel mult 3%, ( bine ar fi sa nu scada ca-n 2009) iar ei au in plan marirea salariilor bugetarilor (etapa a II-a), respectiv "dublarea pensiilor".

12 octombrie 2018 14:12

Ion Sistemul ticalosit pe care politicienii l-au format si dupa fiecare alegere l-au marit prin noi angajari, nu este asa usor de restructurat. Primul dat afara va fi femeia de servici !!

12 octombrie 2018 12:32

Ion Georgescu V-a fi groasnic de facut fatza crizei in Romania cu un guvern ca cel de fatza cu ministrii "idiotzi" condusi de Madam Dancila...apelata in popor cu epitetul "Analfabeta"...

12 octombrie 2018 11:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.