Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională a constatat că sintagma „preexistent calităţii de asigurat” cuprinsă în Legea privind sistemul unitar de pensii publice este neconstituţională. Astfel, şi persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiţii de handicap ulterior calităţii de asigurat vor putea beneficia de reducerea vârstelor standard de pensionare, în funcţie de gradul de handicap.

Marţi, plenul Curţii Constituţionale a luat în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor a art.58 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Dispoziţiile criticate au următorul conţinut: „Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiţii de handicap preexistent calităţii de asigurat beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5, în funcţie de gradul de handicap, după cum urmează:

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.