Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul are 'bune speranţe' că va obţine eliberarea rapidă a pastorului american Andrew Brunson, judecat în Turcia şi a cărui soartă se află în centrul unei grave crize diplomatice între cele două ţări aliate, transmite AFP.

Vineri este prevăzută o nouă audiere în procesul lui Andrew Brunson, care riscă 35 de ani de închisoare pentru spionaj şi activităţi teroriste, acuzaţii respinse de inculpat.

'Am foarte bune speranţe că îi vom vedea pe pastorul Brunson şi pe soţia sa în măsură să revină în Statele Unite nu peste foarte mult timp', a declarat Pompeo, răspunzând unei întrebări pe acest subiect, cu ocazia unui dineu organizat miercuri în onoarea sa de Jewish Institute for National Security of America, un grup pro-israelian.

'Preşedintele Trump a pus accentul pe aceasta, administraţia este concentrată în acest scop şi avem speranţe foarte bune că vom avea un rezultat pozitiv peste nu prea mult timp', a adăugat el.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.