Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Guvernul va propune pentru anul viitor un proiect de buget incluzând cote diferenţiate de impozitare pentru veniturile persoanelor fizice, de 8%, 12% şi 16%, sistem care ar urma să fie introdus de la 1 ianuarie 2013 dacă USL va câştiga alegerile din toamnă, potrivit premierului Victor Ponta.

"Viziunea fiscal-bugetară şi economică a USL va fi inclusă în proiectul de buget pe care îl prezentăm Parlanlui în septembrie sau cel mai târziu în octombrie, pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2013. Acolo vom implementa cele mai importante măsuri ale viziunii noastre, referitoare la cele trei cote diferenţiate, de 8%, 12% şi 16%, referitoare la TVA-ul diferenţiată pentru produsele agricole şi la intenţia noastră extrem de serioasă de a reduce contribuţiile de asigurări sociale. Acum am preluat un buget din mers, iar delegaţia FMI era la Bucureşti şi nu ne-am dorit să plece fără o scrisoare de intenţie", a spus Ponta.

Surse din PSD au declarat, în urmă cu un an că programul economic al USL prevede trei trepte de impozitare a veniturilor, una de 16%, generală, şi două de 8%, respectiv 12%, pentru veniturile mici şi foarte mici, scrie Mediafax.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat în această săptămână că, începând cu anul viitor, vor fi aplicate cote mai mici de impozitare în cazul salariilor sub 1.600 de lei.

"Cota unica de 16% se menţine, dar pentru că avem categorii defavorizate şi pentru că salariul minim, din punctul meu de vedere şi din noile concepţii ale Uniunii Europene, nu creşte suficiient de mult, trebuie protejate aceste categorii care, mai ales prin contracte pe perioadă determinată, nu vor depăşi salariul minim pe economie. De aceea, vom aplica nişte cote mai mici de 16%, din 2013. Până în 800 de lei, de exemplu, cota va fi de 8%, între salariul minim şi 1.600 de lei va fi de 12%, iar peste va fi de 16%", a spus Câmpeanu, citată în presă.

Cota unică de impozitare a fost introdusă din ianuarie 2005 de Guvernul Tăriceanu, imediat după preluarea mandatului.


Comentarii

carmen impozitarea in functie de venituri era mai mult decat necesar intr o perioada de austeritate, si ce ar fi depasit 1600 ron impozitat cu 18% si pana la 24% maxim ...nu ce au facut desteptii de economisti majorand TVA-ul....si preturile, deja enorme fata de alte tari, au explodat

14 mai 2012 12:17

carmen ca boc ce a facut si multi alti din '89 si pana acum?! toti vor sa se capatuiasca, nu mai pot ei de popor....

14 mai 2012 11:56

Romani v-o trage el Ponta de n-o s-aveti AER. Stimati mitingisti din piata universitatii si din toata tara, nemultumitilor li se ia darul. Deja euro este la 4,43 lei si creste in continuare. Facturile la telefon,gaz,electricitate,benzina sunt in functie de euro. In doua trei luni o sa va iasa pe ochi lozinca cu "jos boc". Tot ce ve-ti lua ca diferenta pe salarii bugetare sau cass pensii se va topi pe inflatie.

11 mai 2012 20:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.