Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grupul ONU de experți în domeniul schimbărilor de climă (GIEC) avertizează, într-un raport căruia presa internațională i-a acordat în aceste zile o importanţă specială, că diminuarea producției de porumb, de orez sau de grâu se va accentua în cazul unei creșteri cu +1,5 grade sau +2 grade Celsius din Asia de Sud-Est până în America Latină. Documentul respectiv prezintă, de asemenea, riscurile din ce în ce mai mari în privința resurselor de apă, a securității alimentare, cu întregul cortegiu de consecințe pentru sănătatea publică.

În rezumat, dacă nu are loc o reducere foarte rapidă și masivă a emisiilor de gaze cu efect de seră (produse în prezent în proporție de trei sferturi de energiile fosile), consecințele expuse de experții ONU nu vor putea fi evitate. În raportul adoptat prin consens la cea de a 48-a sesiune a GIEC se susține cu mare îngrijorare că la o creștere a temperaturii planetei cu până la 1,5 grade C sau 2 grade C, «lumea nu va mai fi aceeași». Există un risc crescut nu doar pentru diverse specii, ci și pentru economiile tuturor țărilor planetei.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.