Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorităţile din regiunea Xinjiang din China au legalizat aşa-numitele centre de reeducare pentru persoanele acuzate de extremism religios, la mai puţin de o lună după ce au negat că ar exista, scrie CNN.

Guvernul din Xinjiang a modificat marţi o lege locală pentru a încuraja „o educaţie împotriva ideologiilor extremiste”.

Noua lege stipulează că „instituţiile precum centrele de educare a competenţelor vocaţionale trebuie să coordoneze şi o instruire privind limba naţională, legile şi regulile, competenţele vocaţionale şi să coordoneze o educaţie împotriva ideologiilor extremiste şi să promoveze o transformare a cursanţilor pentru a-i ajuta să se întoarcă în societate şi la familiile lor”.

Organizaţiile pentru drepturile omului au susţinut de mult timp că guvernul chinez a reţinut sute de mii de uiguri – o minoritate musulmană – în astfel de centre pentru a încerca să le insufle forţat patriotism şi loialitate faţă de Beijing.

Integral pe România LiberăComentarii

Eusebiu Pai in comunicat aia vorbesc despre "centrele de educare" nu de reeducare....

11 octombrie 2018 12:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.