Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Credincioşi din ţară şi din străinătate au participat, la Iaşi, la scoaterea în procesiune a raclei Sfintei Cuvioase Parascheva, manifestare religioasă care a avut loc joi dimineaţa, în jurul Catedralei Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Un sobor de preoţi, condus de Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a purtat racla cu moaştele Sfintei Parascheva în procesiune. Aceasta a fost apoi depusă într-un baldachin special amenajat în Curtea Catedralei Mitropolitane, urmând ca preoţii să oficieze slujba de sfinţire a apei şi Taina Sfântului Maslu, precum şi Sfânta Liturghie.

La procesiune au luat parte peste o mie de pelerini, ce au venit încă din ziua precedentă la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Mulţi dintre credincioşi sunt din Voluntari, în cursul acestei zile urmând să ajungă la Iaşi 170 de autocare din această localitate.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Vasile Mircescu Hai ca poate se difuzeaza virusul pestei porcine africane si-n mijlocul Moldovei sa stim una si buna....Daca tot se stia de pericolul asta de ce Patriarhia n-a dus Racla cu Moastele la o Catedrala din orase ale judetzelor deja afectate de virus...se perindau pe acolo pelerinii din judetzele afectate....apoi aduceau acasa in Iasi racla cu mostele Sf.Parascheva sa se perinde si ceilaltzi din judetzele neafectate de virus...Cum de la Referendum s-a cooperat asa de bine dar degeaba intre BOR si Guvernul politic si acum cand este pericolul cel mare de raspandire a virusului pestei porcine africane s-a lasat doar la latitudinea Bisericii Ortodoxe Romane care a hotarat cum e mai bine pentru ea?...

11 octombrie 2018 16:03

Popa Dicu cu limbricu Si "dreptcredinciosii" care au chefuit in ziua referendumului in loc sa mearga sa-si spuna parerea se vor calca in picoare sa ajunca la moaste !!

11 octombrie 2018 12:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.