Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans (57 de ani), dorește să devină candidatul Partidului Socialiștilor Europeni pentru a-l înlocui pe Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene. În prezent, el este mâna dreaptă a lui Juncker, în competența sa aflându-se și problemele legate de respectarea statului de drept.

Candidatura sa a fost anunțată marți în presa olandeză. Publicația ”Politico”a difuzat o scrisoare a social-democraților germani, în care este exprimat sprijinul față de candidatura lui Timmermans. Semnale de sprijin au venit și din partea altor partide socialiste europene. Corespondentul la Amsterdam al ziarului «Les Echos» spune că domnia sa este candidatul «cel mai credibil» al familiei socialiste din Parlamentul European.

Cine este Frans Zimmermans
Născut la Maastricht, oraș situat la confluența Belgiei, Luxemburgului și Germaniei, acest fiu de diplomat, poliglot, vorbind mai ales rusă și franceză, a trăit din fragedă copilărie în afară frontierelor țării sale. Și-a făcut pe rând studiile în diverse țări, dar diploma în științe politice a obținut-o la universitatea din Nancy (Franța), cu o lucrare având drept temă «integrarea cu mai multe viteze în Europa». Întreaga activitate profesională de până acum a lui Timmermans s-a derulat în domeniul afacerilor internaționale: diplomat, funcționar european, secretar de stat și ministru al Afacerilor Externe în țara sa. La Comisia Europeană a intrat în 2014, unde devine rapid prim-vicepreşedinte, însărcinat cu probleme legate de ameliorarea legislației, relațiile inter-instituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Ion Ionescu Ah, si cat de iubit este olandezu asta Frans Timmermans de Dragnea, Dancila si Gasca lor Mafiota Teleormaneana din fruntea PSD-ului vom fi ca tzara, noi Romania, la coltzul de rusine al Uniunii Europene pe viitor....Nu-i problema ca suntem si acum dar macar mai sunt Polonia si Ungaria cu noi...

11 octombrie 2018 16:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.