Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul ministrilor Mediului din Uniunea Europeana a aprobat stimularea accesului la vehicule ecologice pentru statele membre unde acestea detin o cota de piata redusa, pornind de la propunerea Romaniei, anunta Ministerul Mediului.

"Aceasta decizie a Consiliului reprezinta un avantaj real pentru romani, deoarece ii va motiva pe producatorii auto sa vanda vehicule ecologice la preturi accesibile in Romania, pentru a isi indeplini tintele", a declarat Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului,

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Mediului, Consiliul ministrilor Mediului din Uniunea Europeana a aprobat, marti, dupa mai bine de 13 ore de negocieri, noua forma a Regulamentului privind standardele de emisii CO2 pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare.

Astfel, a fost mentinuta propunerea Comisiei Europene pentru obiectivele de reducere a emisiilor cu 15% pentru anul 2025, pentru ambele segmente de vehicule, scrie ziare.com.

Sursa citata arata ca o noutate o reprezinta diferentierea tintelor pentru anul 2030 intre segmente: 30% pentru vehicule comerciale usoare si 35% pentru autoturisme.


Comentarii

Felix-Ocnasul "diferentierea tintelor pentru anul 2030 intre segmente: 30%" înseamna ca si io SUG euro-POOLLA (pe segmente, n.m.) & #REZIST!

10 octombrie 2018 23:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.