Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aceasta este concluzia care se desprinde din analiza rezultatelor la referendumul tocmai încheiat. Electoratul PSD este unul ascultător. Vine la vot de fiecare dată când partidul i-o cere. De data aceasta i-a spus „pas“! Învârtind pe toate părţile acest rezultat, rezultă clar concluzia că doar 10% din populaţie a ascultat de îndemnurile PSD. Restul, până la 21%, reprezintă partizanii înfocaţi ai familiei tradiţionale.

Invers, nu este de presupus că susţinătorii determinaţi, tradiţionali ai PSD aveau ceva împotriva familiei tradiţionale. Nici gând! Au vrut să dea o lecţie dictaturii din partid, promovată de un singur om, Liviu Dragnea. Mai grav. Nu se poate presupune că 80% din populaţie este împotriva familiei tradiţionale. Nici gând de aşa ceva. Dar nu a venit la vot din antipatie faţă de PSD şi, mai ales, faţă de Liviu Dragnea, susține ADEVĂRUL.

În mod cert, Liviu Dragnea este principalul perdant de după acest referendum. El a deturnat această iniţiativă civică, încercînd să folosească în interesul său un previzibil rezultat în favoarea familiei tradiţionale. COTIDIANUL susține că dacă referendumul ar fi trecut, Liviu Dragnea ar fi făcut turul televiziunilor, lăudîndu-se cu susţinerea populară de care se bucură PSD, în general, şi el, în mod special!

De fapt, liderul PSD, Liviu Dragnea, se pregătea să-şi lanseze candidatura la preşedinţie la scurt timp după anunţarea rezultatelor referendumului, dacă acesta ar fi trecut, aşa cum anunţau sondajele de opinie înainte de scrutin, au declarat pentru G4MEDIA.RO mai multe surse din partid.

Potrivit acestora, ar fi fost pregătit un sondaj de opinie realizat de institutul condus de Mirel Palada care să arate creşterea PSD în sondaje la peste 40% şi a încrederii în Liviu Dragnea. În aceste condiţii, lideri din partid ar fi urmat să-i ceară lui Dragnea să candideze la preşedinţie. Pe de altă parte, după un eventual succes la referendum, ar fi trecut și la înlăturarea dizidenţilor din partid.

Iar sociologul Marius Pieleanu a prezentat, miercuri, la ANTENA3, radiografia politică a momentului 5 octombrie, înainte de referendum. Potrivit sociologului, partidul lui Victor Ponta va lua procente de la PSD. PSD - 36%, PNL - 25%, ALDE - 10%, USR - 9%, MRÎ - 9%, UDMR - 5%, ProRomânia - 4%", a arătat Marius Pieleanu. Acesta a mai precizat că participarea la vot în acest sondaj este de 47%.

Despre încrederea liderilor PSD în actuala conducere, în Liviu Dragnea, s-a aflat din înregistrări ale unor convorbiri interne ale liderului PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu: „Nicăieri în lume nu s-a pomenit ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să meargă la Cotroceni cu propunerea pentru funcţia de premier a lui Sevil Shhaideh, un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l ştie“. PSD s-a comportat ca „un partid de maimuţe“. „Schimbarea a trei premieri precum şi a unor miniştri a fost „o tragedie“ pentru partid, iar calitatea Guvernului este tot „o tragedie“.

Ţuţuianu, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, mai spune că Dragnea are 4% în sondaje, iar într-o eventuală confruntare electorală la prezidenţiale, „Iohannis îl bate pe Dragnea de-l zvântură“. Aceste declaraţii, venite după scrisorile dnului Bădălău, a dnei Andronescu, a celor 20 participanţi la „puciul“ eşuat, ne arată de câtă încredere se mai bucură Liviu Dragnea în partid.

Dar Liviu Dragnea evitănd să își asume vreo răspundere pentru eșecul consultării populare din 6-7 octombrie. De fapt, una dintre explicațiile absenteismului este implicarea redusă a baronilor locali ai PSD, susține ROMÂNIA LIBERĂ. Încă din momentul în care Senatul a votat pentru modificarea Constituției, Liviu Dragnea și-a asumat susținerea demersului.

 Pe 12 și 13 septembrie, liderii organizațiilor PSD au fost convocați la sediul central pentru discuții despre implicarea în organizarea referendumului. În cadrul acestor întâlniri, s-a stabilit ținta pentru fiecare organizație locală, respectiv numărul de oameni care trebuie scoși la vot. Este vorba de același target de oameni pe organizație care au fost scoși la ultimele alegeri parlamentare. Cum la alegerile parlamentare din 2016 prezența a fost de 39,49% teoretic, respectarea acestei ținte, sau măcar obținerea unor rezultate apropiate, ar fi asigurat aprobarea referendumului. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Încheiat şi eşuat, referendumul constituţional pentru redefinirea familiei a pornit un tavălug al acuzaţiilor, al căutării vinovaţilor, stabilirii învingătorilor şi învinşilor. Însă, afirmă JURNALUL NAȚIONAL, dincolo de întrebările legitime ivite după acest referendum, rămân şi lecţiile pe care societatea românească le-ar avea de învăţat. Lipsa dialogului, minciuna, manipularea, necunoaşterea agendei publice sunt doar câteva din problemele scoase la iveală de acest referendum.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că președinții PSD și PNL vor deconta politic eșecul referendumului pentru redefinirea familiei?


Comentarii

Soliman Sa dispara acest individ din viata politica. A facut mai mult rau decat Basescu, desi n-a ajuns sa fie ales si nici nu va fi vreodata presedintele Romaniei. Ce se intampla daca ajungea? Du-te si creste-ti porci cu fiu-tau.

12 octombrie 2018 10:59

Maximilian Prunaru Analiștii referendumului au tras concluzia corectă, evident 90 la sută din populație a ascultat îndemnurile lui Konchita Wurst, s-au poziționat strategic, aplecați peste masa tăcerii și și-au exprimat pasiv dorința arzătoare pentru un viitor altfel. Un viitor în care nu sunt furați cu nerușinare ba fix invers, primesc fonduri gratis cu dragoste.

11 octombrie 2018 19:03

Mircea Draghici Aceasta caracterizare facuta de unul de al lor ca PSD-ul este un PARTID DE MAIMUTZE este foarte adevarata....Pai arunci pe fereastra 43 milioane de Euro aiurea si nimeni din cei vinovatzi nu patzeste nimic,,,,Cica "Democratzia costa..." Ne costa saracia endemica in care traiesc aproape jumate din popor ca decidentzii or fura pentru ei ori de prosti ce sunt risipesc banii bugetului aiurea...Atata stiu guvernantzii astia,PSD+ALDE-isti sa imprumute bani din pietzele financiare si sa indatoreze peste masura poporul asta...Un partid de maimutze !!!....

11 octombrie 2018 13:41

mircea ce sa-i faci Niculaie,pala tine pacolo la tara nu sa stia ca cine sapa groapa altuia cade sigur in ea,de ai sapat groapa lu Geoana,lu Ponta,acum ti-a venit sorocu,hai ca vine Vanghelie sa te binecuvinteze cu soborul Basescu si Iohannis &

11 octombrie 2018 12:53

mircea ce sa-i faci Niculaie,pala tine pacolo la tara nu sa stia ca cine sapa groapa altuia cade sigur in ea,de ai sapat groapa lu Geoana,lu Ponta,acum ti-a venit sorocu,hai ca vine Vanghelie sa te binecuvinteze cu soborul Basescu si Iohannis &

11 octombrie 2018 12:53

mircea ce sa-i faci Niculaie,pala tine pacolo la tara nu sa stia ca cine sapa groapa altuia cade sigur in ea,de ai sapat groapa lu Geoana,lu Ponta,acum ti-a venit sorocu,hai ca vine Vanghelie sa te binecuvinteze cu soborul Basescu si Iohannis &

11 octombrie 2018 12:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.