Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 100 de pensionari protestează, la ora transmiterii ştirii, faţă de demersurile Guvernului, căruia îi reproşează că în Legea pensiilor nu este prevăzută creşterea pensiilor cu 45%, aşa cum, spun ei, li s-a promis.

„Pentru mărirea pensiei. Am muncit peste 35 de ani cotizat şi am pensia de 969 de lei. Am fost şi economist, n-am fost paznic. Ce rău îmi pare de ţara asta! Sunt din Slatina. Am venit pentru ce au promis şi nu dau”, a spus o pensionară.

„Cer să ne mărească pensiile cu 45%, că aşa au promis. Eu am lucrat la primărie 29 de ani. Sunt tot din Slatina”, a spus, pentru MEDIAFAX, Florica.

Integral pe MediafaxComentarii

Socotitorul@Gogu Gogule, tocmai asta am vrut sa arat ca totu-i o minciuna. De-a lungul anilor salariile au crescut, nu prea grozav, dar au crescut. Mai ales salariul minim, in timp ce pensiile n-au tinut ritmul cu salariile. Si aici nu ma refer la Salariile unor nesimtiti. Au fost ani in care Punctul de pensie era apropiat de salariul minim. Oricat ar creste salariile nu vor putea din CAS sa acopere Bugetul pensiilor. E un calcul destul de simplu. In concluzie, in 2021 -2022 ( cine va guverna) nu va avea bani de pensii decat daca se imprumuta sau nu se vor mai face investitii. De aceea legea nu se aplica din 2019. Nu-i de unde. Ei stiu asta si mai stiu ca in 2020 vor pierde lamentabil, dar vor sa-i lase pe cei ce urmeaza intr-un mare cacat. Daca s-ar fi facut investitii:de exemplu in petrochimie, daca tot avem gaze din Marea Neagra sau in infrastructura ( conducte de gaze) sa aibe gaze toti romanii, macar ar avea un alt comfort. Ungaria n-are gaze, dar casele lor au gaze in proportie de 92%.

10 octombrie 2018 16:47

Gogu Socotitorule ai uitat sa spui unde sunt bani de pensii !

10 octombrie 2018 13:28

Socotitorul Mai amicilor de la Ziare.ro, pensionarii nu cer majorarea pensiei cu 45%. De ce nu sunteti atenti? Ei cer ca Punctul de pensie sa fie egal cu 45% din SALARIUL MEDIU BRUT PE ECONOIMIE, asa cum s-a promis prin Legea pensiilor in 2001. Aceasta valoare a scazut mereu in loc sa creasca, cum s-a prevazut in Legea din 2001. Iata doua exemple intamplatoare. Primul in 2012 ( cand se zicea de propaganda psd ca s-au taiat salarii si pensii-dar nu spun ca s-au taiat doar salariile la bugetari-) Punctul de pensie era 732 lei, iar salariul mediu brut era 2100 lei. Adica raportat da 35% . Departe de 45%. Cum este acum in 2018? Punctul de pensie este 1100 lei, iar Salariul mediu brut 4500 lei ; https://www.mediafax.ro/social/ins-salariul-mediu-pe-economie-in-crestere-in-iunie-17388668. Daca se face raportarea da 25%. Concluzia: 1.Pensiile n-au tinut pasul ( au scazut alarmant) cu cresterea salariilor. 2. Daca s-ar fi pus in lege ceea ce era in 2001 ( PP=45% din SMB), atunci astazi ar trebui sa fie un punctul de pensie egal cu 2025 lei. Va dati seaama ca asta nu se va intampla nici in 2022 cand se zice ca va fi 1875 lei. Prin urmare pensionarii VOR fi PACALITI in continuare. DE aceea trebuie cineva sa le deschida ochii. Au fost cam putini!

10 octombrie 2018 12:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.