Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grupul Alphabet a anunţat că închide reţeaua de socializare Google+, după ce o breșă de securitate a făcut ca datele a 500.000 de utilizatori să poată fi expuse unor dezvoltatori externi, notează Reuters.
Google, parte a grupului Alphabet, a ales să nu dezvăluie această problemă de securitate de teama reglementărilor în domeniu, informează Wall Street Journal, care citează surse interne.

Breșa sistemului de securitate a permis dezvoltatorilor externi să aibă acces la profilul privat al utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost descoperită abia în martie 2018, când a şi fost rezolvată. Responsabilii Google susţin că este vorba despre date private precum numele utilizatorului, adresa de email, ocupaţia, sexul şi vârsta, dar nu de mesaje.
Google a mai precizat că nu a găsit dovezi care să arate că vreun dezvoltator s-ar fi folosit de această breşă de securitate.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.