Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Instagram a anunţat că va începe să folosească un sistem care foloseşte învăţarea mecanică pentru a preveni tentativele de hărţuire în cadrul reţelei.

Inteligenţa artificială va scana atât descrierile introduse de utilizatori, cât şi imaginile propriu-zise pentru semne care ar putea reprezenta forme de hărţuire. Instagram va folosi AI-ul în mod proactiv, pentru a preveni acest tip de conduită.

AI-ul nu va fi singurul care va face evaluarea conţinutului, ci va fi la început un instrument ajutător pentru moderatorii umani. La ora actuală, înţelegerea limbajului uman pentru AI nu este suficient de bună pentru ca o companie precum Instagram să se bazeze exclusiv pe el.

În schimb, AI-ul va fi folosit ca un filtru care va scana imaginile şi descrierile care le însoţesc înainte ca acestea să fie analizate de un moderator. Astfel, cantitatea de false pozitive care ajung să necesite atenţia moderatorilor se speră să fie mai mică.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.